PRP Huidverbetering of ‘Vampire facial’

Bij Doctor Contour Clinic is het mogelijk om de kwaliteit van je huid te verbeteren met behulp van je eigen lichaamseigen stoffen. PRP is een zeer gewilde en natuurlijke methode voor huidverbetering.

Deze behandeling maakt gebruik van lichaamseigen cellen uit je eigen bloed, wat leidt tot huidverjonging en versteviging. Belangrijk is dat er geen vreemde materialen in je lichaam worden geïntroduceerd!

Verloop van de PRP-behandeling

De procedure begint met het nemen van een bloedmonster van de patiënt, dat vervolgens in een centrifuge wordt geplaatst. Het centrifugatieproces scheidt de rode bloedcellen van de witte bloedcellen, waardoor het “vloeibare goud,” ofwel PRP, overblijft. Dit bevat hoge concentraties groeifactoren.

De arts verzamelt het “plaatjes-rijke plasma” of PRP en injecteert dit in de gewenste gebieden waar de patiënt huidverbetering wenst. Het is raadzaam om minstens één maand voorafgaand aan de behandeling een immuunboost te overwegen.

Werking van de PRP-behandeling

De groeifactoren in het plaatjes-rijke plasma (PRP) stimuleren de huidcellen, wat resulteert in een versnelde wondgenezing en de productie van collageen en elastine. Deze twee factoren dragen bij aan huidversteviging en huidverbetering.

Na het verkrijgen van het plaatjes-rijke plasma (PRP), wordt het op de gewenste locaties geïnjecteerd om huidverbetering en versteviging te bewerkstelligen. Deze techniek wordt steeds vaker toegepast om ook donkere kringen onder de ogen aan te pakken en bij haarverlies, waar hergroei gewenst is. 

Bij vrouwen die kampen met dunner wordend haar en een vollere haardos willen, zijn vaak drie sessies nodig. De groeifactoren in de PRP stimuleren de haarwortels, wat leidt tot gedeeltelijke haargroei.

Waarvoor wordt PRP gebruikt in esthetische behandelingen?

  • Huidverbetering
  • Verjonging van de huid
  • Een stralende teint
  • Verbetering van de huidtextuur
  • Ideaal om donkere kringen onder de ogen te verminderen
  • Voor het verminderen van fijne lijntjes
  • Om de wondgenezing te versnellen (vaak gebruikt na chirurgische ingrepen)
  • Bij haarverlies

Is een PRP-behandeling veilig?

Zoals bij alle medische ingrepen zijn er risico’s verbonden aan PRP-behandelingen. De meest voorkomende bijwerking is zwelling op de injectieplaatsen, die doorgaans na 3 uur verdwijnt.

Voor- en nazorg bij PRP Huidverbetering

Je kunt direct na de behandeling je dagelijkse activiteiten hervatten, aangezien de ingreep oppervlakkige wondjes achterlaat door de injectie van PRP. Bovendien wordt dit gedaan met de fijnste naald op de markt.

FAQ over PRP huidverbetering

De PRP-behandeling kan enige lokale pijn veroorzaken, aangezien PRP geïnjecteerd moet worden. Hoewel het onaangenaam kan zijn, is de pijn doorgaans van korte duur.

De frequentie van herhaling hangt af van de oorspronkelijke conditie van de huid. Soms zijn slechts 1 à 2 sessies nodig voor het gewenste resultaat. Over het algemeen wordt aanbevolen om 3 PRP-behandelingen te ondergaan, met een interval van 4 weken.
Bij haaruitval wordt eveneens aangeraden om 3 sessies te ondergaan, met dezelfde intervallen.

Net als bij alle medische procedures zijn er bepaalde risico’s verbonden aan een PRP-behandeling. De meest voorkomende bijwerking is zwelling op de injectieplaatsen, die doorgaans na 3 uur verdwijnt. Vanwege het gebruik van lichaamseigen stoffen is de kans op een allergische reactie uiterst laag. Er worden geen externe chemische stoffen geïnjecteerd, maar slechts je eigen bloed wordt gebruikt.

Scroll to Top