Voorhoofd Rimpels

Injecteerbare behandelingen voor voorhoofd rimpels, in het bijzonder horizontale voorhoofdlijnen, zijn bij Doctor Contour Clinic zeer gewilde ingrepen. Over het algemeen overwegen vrouwen deze behandeling rond de leeftijd van 35 jaar, terwijl mannen vaak iets later de beslissing nemen, meestal wanneer de rimpels meer opvallen. Vrouwen kiezen vaak preventief voor deze injecties.

Voor meer informatie over verticale voorhoofdlijnen of ‘fronslijnen,’ verwijzen wij u graag naar deze pagina.

De meest effectieve oplossing om horizontale voorhoofdlijnen aan te pakken, is het gebruik van injecties die de spieren ontspannen. Hoewel we geen specifieke merknamen kunnen noemen, staan deze injecties in de volksmond bekend als BTX.

Medische professionals moeten uiterst deskundig te werk gaan bij behandelingen in het voorhoofdsgebied, omdat hier het grootste risico bestaat dat de wenkbrauwen gaan hangen. Bij het beoordelen van de gezichtsharmonie speelt de grootte van het voorhoofd een cruciale rol in het streven naar een mooie en jeugdige uitstraling. Als een patiënt met complexe anatomie een onjuiste plaatsing of dosering krijgt, kan dit juist tot een verouderde of minder aantrekkelijke uitstraling leiden.

Naast spierverslappers is er ook de mogelijkheid van skinboosters. Deze behandeling is verwant aan fillers, maar minder intens. Skinboosters richten zich vooral op het stimuleren van de aanmaak van collageen en elastine, terwijl fillers bedoeld zijn om gericht volume toe te voegen.

Voor- en nazorginstructies voor behandelingen met spierontspanners

 • Gelieve gedurende 4 uur voor de behandeling geen make-up te dragen.
 • Vermijd gezichtsmassages op de dag van de behandeling.
 • Beperk intensieve lichaamsbeweging op de dag van de behandeling.
 • Het kan worden geadviseerd om gedurende enkele uren na de behandeling wenkbrauwhoogtes te vermijden.
 • Gebruik gedurende 24 uur na de behandeling geen actieve of zure gezichtsproducten.

FAQ

Met een dunne naald worden spierontspannende injecties toegediend in bepaalde gezichtsspieren. Deze zorgen ervoor dat de signalen tussen de zenuw en spier geblokkeerd worden. Dit leidt tot een verminderde spieractiviteit waardoor rimpels en lijntjes minder zichtbaar worden, of zelfs volledig verdwijnen.
Binnen 2-8 dagen na de injectie start het vervagen van de rimpels. Na ongeveer 4 weken is het optimale effect zichtbaar. Dit effect houdt tussen de 6-8 weken aan. Vanaf 8 weken neemt het effect geleidelijk af. Na 12 weken is het effect ongeveer gehalveerd en na 4 maanden is 80% van het effect verdwenen. Veel patiënten kiezen ervoor om de behandeling elke 3-4 maanden te herhalen, maar dit varieert per persoon. Mannen, mensen die sporten en personen met een gespierder uiterlijk kunnen mogelijk grotere en vaker doses nodig hebben.
Hoewel rimpelinjecties een medische ingreep zijn die door een arts wordt uitgevoerd en enige risico’s met zich meebrengt, worden ze over het algemeen als veilig beschouwd met een laag risico op complicaties.
 • Regelmatig voorkomende blauwe plekken en zwellingen op de injectieplaats.
 • Lichte hoofdpijn na de injectie in ongeveer 10% van de gevallen, meestal niet langer dan 24 uur.
 • Het zakken van wenkbrauw of ooglid bij 2% van de patiënten, kan tot 3 weken aanhouden.
 • Soms zijn meerdere behandelingen nodig voor het beste resultaat.
 • Infecties zijn zeer zeldzaam.

De behandeling veroorzaakt minimale pijn. Er wordt een lichte prik gevoeld tijdens de injectie en een kortstondig branderig gevoel. Hoewel de behandeling zelf slechts ongeveer 5 minuten duurt, zijn er voorbereidende stappen zoals het maken van foto’s, ondertekenen van een toestemmingsformulier en ontsmetting, waardoor de totale afspraak ongeveer 30 minuten duurt.

Uw esthetisch arts Dr. Kim Detollenaere kan adviseren om de eerste dagen vaak te fronsen of andere gezichtsuitdrukkingen te maken.

 • Vermijd druk op de behandelde plek gedurende de eerste 24-48 uur.
 • Raak of masseer het behandelde gebied niet aan, zeker niet binnen 24 uur.
 • Wacht met het aanbrengen van make-up tot minstens 6-8 uur na de behandeling, of liever tot de volgende dag.

Ongeveer 2 weken na uw eerste behandeling wordt meestal een vervolgafspraak ingepland om de resultaten te beoordelen. Om de effecten te behouden, zijn regelmatige behandelingen aan te raden; dit kunt u bespreken met uw arts tijdens uw afspraak.

Scroll to Top