PRP-behandeling voor haarverlies

Bij onze kliniek in Antwerpen bieden we een populaire en natuurlijke behandeling om de kwaliteit van je haar te verbeteren. Deze behandeling maakt gebruik van lichaamseigen cellen uit je eigen bloed, zodat er geen vreemd materiaal in je lichaam wordt geïntroduceerd.

Verloop van een PRP-behandeling

Tijdens de behandeling wordt een bloedmonster van de patiënt genomen, dat vervolgens in een centrifuge wordt geplaatst. Het centrifugeproces scheidt de rode bloedcellen van de witte bloedcellen, waardoor het “vloeibare goud” of PRP wordt geïsoleerd, dat rijk is aan groeifactoren. De arts verzamelt het PRP en injecteert dit in de gebieden waar de patiënt haarverbetering wenst.

Let op! We raden sterk aan om een immuunbooster in te nemen, minstens 1 maand voorafgaand aan de behandeling.

Werkingsmechanisme van een PRP-behandeling

De groeifactoren in het plaatjes-rijk plasma stimuleren haarcellen, wat leidt tot versnelde wondgenezing en de aanmaak van collageen en elastine. Dit proces begint met een klassieke bloedafname, gevolgd door centrifugatie en filtering om het plasma te verkrijgen. Dit plasma wordt vervolgens geïnjecteerd op de gebieden waar huidverbetering gewenst is of in geval van haarverlies waar je terug haargroei wilt. 

Waarvoor wordt PRP gebruikt in de esthetiek?

Is een PRP-behandeling veilig?

Net als bij alle medische ingrepen zijn er bepaalde risico’s verbonden aan een PRP-behandeling. De meest voorkomende bijwerking is zwelling op de injectieplaatsen, die doorgaans na 3 uur verdwijnt.

Voor- en nazorg bij een PRP-behandeling

Een tijdelijke minimale zwelling van het behandelde gebied is normaal, en de huid kan de eerste dagen een beetje strak aanvoelen. Na de behandeling kun je direct weer aan het werk, omdat er slechts oppervlakkige wondjes zijn ontstaan door de injecties. Bovendien wordt dit gedaan met de fijnste naald op de markt.

FAQ

De PRP-behandeling kan enige lokale pijn veroorzaken, aangezien PRP geïnjecteerd moet worden. Hoewel het onaangenaam kan zijn, is de pijn doorgaans van korte duur.

De frequentie van herhaling hangt af van de oorspronkelijke conditie van de huid. Soms zijn slechts 1 à 2 sessies nodig voor het gewenste resultaat. Over het algemeen wordt aanbevolen om 3 PRP-behandelingen te ondergaan, met een interval van 4 weken.
Bij haaruitval wordt eveneens aangeraden om 3 sessies te ondergaan, met dezelfde intervallen.

Net als bij alle medische procedures zijn er bepaalde risico’s verbonden aan een PRP-behandeling. De meest voorkomende bijwerking is zwelling op de injectieplaatsen, die doorgaans na 3 uur verdwijnt. Vanwege het gebruik van lichaamseigen stoffen is de kans op een allergische reactie uiterst laag. Er worden geen externe chemische stoffen geïnjecteerd, maar slechts je eigen bloed wordt gebruikt.

Scroll to Top