Traangoot

Vullers voor de traangoot, ook bekend als Tear Trough Fillers, dienen om de huid onder de ogen te versterken en om donkere cirkels te verminderen. Dit is een algemene zorg, zelfs op jonge leeftijd, en het is een bezorgdheid die naarmate men ouder wordt, toeneemt. Mensen zijn vaak bezorgd over de donkere cirkels, schaduwen, en het overtollige huid- of vetweefsel onder de ogen.

Let op: In sommige gevallen, zoals aanzienlijke vetzakjes onder de ogen of een overschot aan huid, kan een chirurgische ooglidcorrectie de enige effectieve behandeling zijn.

Bent u ook bezorgd over de fijne lijntjes rond de ogen (kraaienpootjes)? Overweeg dan BTX spierverslappers.

Door de huid onder uw ogen te versterken, kunnen rimpels worden voorkomen en donkere kringen verminderd.

Toepassingen van Traangootfiller of Onder-Oog Filler:

Deze behandeling is ideaal voor mensen die last hebben van:

 • Holtes onder de ogen (onvoldoende vetvolume)
 • Donkere schaduwen onder de ogen
 • Donkere kringen onder de ogen

Welke Traangootfillers Gebruiken We?

We kiezen voor producten die effectieve vulling bieden zonder overmatig vocht aan te trekken. De fillers die speciaal voor dit gebied worden gemaakt, zijn vloeibaarder dan andere fillers, wat de vorming van klontjes minimaliseert.

Hoe Werkt een Traangootfiller Behandeling?

Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe een traangootfiller behandeling plaatsvindt.

Zijn er Complementaire Behandelmethodes?

Ja, zeker! Het combineren van behandelingen, zoals traangootfillers met PRP of Skinboosters, kan synergetische effecten hebben en bijdragen aan een optimale huidconditie, waardoor de resultaten van de traangootfiller behandeling worden verbeterd.

Voor- en Nazorg bij Traangootfiller

 • Vermijd make-up gedurende de eerste 4 uur na de behandeling
 • Geen intensieve lichaamsbeweging op de dag van de behandeling
 • Gebruik geen zure producten op de huid voor 24 uur na de behandeling
 • Bezoek geen spa’s, sauna’s, of warme yoga sessies tot 1 week na de behandeling

FAQ

Onze traangootfillers bevatten een kleine dosis verdovingsmiddel, wat meestal voldoende is om ongemak te minimaliseren. Als een patiënt extra comfort wenst, kan een verdovende crème worden toegepast. Wees echter voorzichtig: deze crème kan onder de ogen zwelling veroorzaken, wat de nauwkeurigheid van de behandeling kan beïnvloeden. Bij gebruik van een canule kan een aparte lokale verdoving worden toegediend voorafgaand aan de procedure. Na de behandeling kunnen cold packs helpen om eventuele pijn, zwelling en blauwe plekken te verminderen.

Voordat de behandeling begint, vindt er een grondig overleg plaats tussen u en de arts. Tijdens dit gesprek worden uw wensen en verwachtingen in kaart gebracht, zodat de arts de meest geschikte behandeling en bijbehorende kosten met u kan doornemen. Om het risico op infecties te minimaliseren, wordt het te behandelen gebied zorgvuldig gereinigd met alcohol en chloorhexide. Vervolgens injecteert de arts de traangootfiller met een naald in het gewenste gebied. Na de injectie wordt er met gaas druk uitgeoefend op de behandelde zone om eventuele zwelling te minimaliseren. Indien er voor de behandeling een canule wordt gebruikt, kan er eerst een kleine hoeveelheid lokaal verdovingsmiddel in de huid worden geïnjecteerd. Vervolgens wordt er een minimaal invasieve opening in de huid gemaakt waar de canule ingebracht zal worden. Wees gerust: na afloop van de behandeling zal deze opening niet meer zichtbaar zijn.

Na de behandeling kan er roodheid, zwelling en eventueel blauwe plekken optreden op de injectieplaatsen. Specifieke nazorginstructies zijn:

 • Vermijden van make-up voor de eerste 4 uur
 • Geen intensieve lichamelijke activiteit op de dag van de behandeling
 • Vermijden van zure huidproducten voor 24 uur
 • Gedurende 1 week geen spa, sauna of hot yoga

Direct na de behandeling is het effect van de fillers zichtbaar. De meeste zwelling neemt af binnen 2 tot 3 dagen, maar lichte zwelling kan tot 2-4 weken aanhouden. Eventuele blauwe plekken kunnen tot 7-8 dagen aanwezig zijn.

De behandeling kan risico’s inhouden, waaronder:

 • Kneuzingen
 • Zwelling in het injectiegebied
 • Tyndall Effect (blauwe schijn onder de huid)
 • Knobbels
 • Asymmetrie
 • Infectie
 • Necrose (zeer zeldzaam en in Doctor Contour Clinic hebben we altijd hyaluronidase beschikbaar om eventuele complicaties om te keren)
 • Mogelijke noodzaak voor aanvullende behandelingen

Het is normaal dat traangoten van nature enigszins asymmetrisch zijn, en Dr. Kim Detollenaere streeft ernaar om dit zoveel mogelijk te corrigeren. In de initiële fase na de behandeling kan tijdelijke asymmetrie voorkomen, vooral als een kant meer gezwollen of gekneusd is dan de andere. In de meeste gevallen zullen deze verschillen vanzelf verminderen tegen de tijd van uw opvolgafspraak. Als de asymmetrie aanhoudt, kan dit tijdens een volgende afspraak grondig worden beoordeeld. Het is over het algemeen niet nuttig om eerder dan gepland voor een opvolgafspraak te komen specifiek voor asymmetrie, omdat zwellingen gebruikelijk zijn en het definitieve resultaat pas minstens twee weken na de behandeling volledig zichtbaar wordt. Een te vroege interventie kan de asymmetrie zelfs verergeren. Indien nodig kan een aanvullende behandeling worden overwogen om de symmetrie verder te optimaliseren.

Het injecteren zelf duurt gemiddeld slechts 15 minuten, maar inclusief het consult moet men rekenen op een totaalbezoek van ongeveer 45 minuten aan de kliniek.

De duurzaamheid van het effect varieert en is voornamelijk gebaseerd op de hoeveelheid filler die de arts heeft toegediend. Het is redelijk om te verwachten dat de resultaten ongeveer 8 maanden aanhouden. Na deze periode wordt aangeraden om de behandeling minstens jaarlijks te herhalen. De filler is samengesteld uit hyaluronzuur, een stof die geleidelijk door het lichaam wordt afgebroken.

Dit varieert afhankelijk van de individuele anatomie van de patiënt en het gewenste resultaat. De arts zal een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid om de gewenste uitkomst te bereiken, waarbij een geleidelijke benadering wordt gehanteerd.

Scroll to Top