Profhilo Body

We zijn bekend met Profhilo als een verjongingsbehandeling voor het gezicht. Er is geweldig nieuws! Er bestaat nu ook een variant van Profhilo specifiek voor het lichaam.

Anders dan sommige fillers die volume toevoegen, richt Profhilo Body zich op het daadwerkelijk revitaliseren van de huid. Het pakt huidverslapping aan met behulp van volledig natuurlijk hyaluronzuur.

Wat houdt Profhilo in?

In 2016 werd Profhilo Body erkend bij de Aesthetics Awards als de meest vernieuwende behandeling vanwege zijn unieke verwerking van hyaluronzuur die bijzondere voordelen biedt.

Profhilo, inclusief de versie voor het lichaam, is samengesteld uit zuiver hyaluronzuur zonder enige chemische additieven. Het is een verjongingsbehandeling specifiek ontworpen om huidverslapping op het lichaam aan te pakken.

De effectiviteit van Profhilo Body komt voort uit de stimulatie van de productie van collageen en elastine. Dit resulteert in een huid die steviger, gezonder en elastischer aanvoelt.

Met Profhilo Body, welke gebieden kunnen worden aangepakt?

Je kunt de volgende zones behandelen met Profhilo Body:

 • Verslapte huid aan de binnenzijde van de bovenarmen
 • Achterkant van de knieën
 • De buikstreek

Na de behandeling ziet de huid er natuurlijk uit en voelt deze steviger en elastischer aan, met een verbeterde hydratatie.

Voor wie is de Profhilo Body behandeling bedoeld?

De behandeling is aanbevolen voor personen van ongeveer 30 jaar en ouder die de strijd aan willen gaan met huidverslapping.

Als je wilt, kan deze behandeling ook samen met andere procedures worden uitgevoerd.

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Onmiddellijk na de behandeling merk je de eerste tekenen van huidverbetering dankzij betere hydratatie. De contouren van het gezicht ogen al snel strakker. Echter, het beste resultaat wordt zichtbaar rond drie maanden na de aanvang van de behandeling, dit komt door de productie van collageen en elastine in de huid.

Het maximale effect wordt progressief duidelijker tussen 6 en 10 weken na de initiële behandeling, aangezien de vorming van collageen en elastine tijd vereist om zich volledig te ontwikkelen.

Zorg vóór en na de behandeling:

 1. Koel het gebied goed met onze coldpack.
 2. Breng anti-blauwe plekken crème aan.
 3. Voorkom wrijven of masseren van het behandelde gebied gedurende 48 uur.
 4. Bezoek gedurende 2 weken geen sauna en vermijd blootstelling aan direct zonlicht en zonnebanken.
 5. Onthoud van roken tot 24 uur na de behandeling.
 6. Breng make-up pas aan wanneer de prikplekjes volledig genezen zijn.
 7. Vermijd sporten gedurende 48 uur na de behandeling.
 8. Onthoud van alcoholconsumptie voor 48 uur na de behandeling.
 9. Geniet van uw vernieuwde uitstraling!

FAQ

U kunt eenvoudig online een afspraak boeken bij Dr. Kim Detollenaere zonder dat een voorafgaande consultatie vereist is. De details van de behandeling worden direct voorafgaand aan de procedure besproken. Er worden 5 oppervlakkige injecties per zijde van het gezicht toegediend, gebruikmakend van de 5-points BAP techniek. Hierbij wordt op elk van de 5 specifieke punten op het gezicht 0,2 ml hyaluronzuur geïnjecteerd. Deze punten zijn zorgvuldig geselecteerd om het risico op blauwe plekken te minimaliseren. De injecties zijn over het algemeen goed te tolereren, waardoor een verdovende crème overbodig is. Voor een eerste reeks behandelingen met Profhilo zijn doorgaans twee tot drie sessies nodig, met een tussenpoos van een maand, afhankelijk van de conditie van uw huid.
Omdat Profhilo de natuurlijke huidcellen activeert, duurt het ongeveer een maand na de laatste behandeling voordat de verbeteringen in de huidstructuur zichtbaar worden. Hoewel de Profhilo kuur bestaat uit twee tot drie behandelingen, kun je het resultaat ongeveer 12 maanden waarnemen.

Onze huid is van nature uit geprogrammeerd om te verouderen. Dit betekent dat, om de huid te blijven verbeteren en verstrakken, je dit proces moet blijven ondersteunen. Wanneer een volwassen huid niet meer gestimuleerd wordt, zal het behaalde effect langzaam verminderen. Na een initiële reeks van twee tot drie behandelingen, wordt aanbevolen om de Profhilo behandeling elke 9 tot 12 maanden met één sessie te herhalen. Hoe vaak dit nodig is, is afhankelijk van je huidconditie. Je krijgt bij ons een persoonlijk advies over de ideale frequentie voor jou.

Profhilo is ideaal voor zowel mannen als vrouwen die de kwaliteit van de huid van hun gezicht, hals of handen willen verbeteren. Meestal beginnen mensen rond de leeftijd van 35 jaar met behandelingen, omdat vanaf dan de productie van collageen en elastine in de huid vermindert, wat leidt tot veroudering. Veel van onze cliënten kiezen voor Profhilo om de textuur van de huid te verbeteren, fijne lijntjes te verminderen, een stralende “glow” te bereiken en de huid steviger te maken.

Profhilo wordt middels een injectienaald aangebracht in het gewenste gebied. Dankzij de goede verspreiding van Profhilo® Body zijn slechts enkele injecties nodig om een volledige zone te behandelen. De procedure is zowel snel als pijnvrij. We adviseren een serie van 2 behandelingen met een tussenperiode van 30 dagen. Aanvullende behandelingen kunnen indien nodig worden overwogen.

Hoewel een Profhilo Body behandeling het natuurlijke verouderingsproces niet stopt, kan de duur van zichtbare resultaten variëren afhankelijk van huidconditie, snelheid van volumeverlies en invloeden van buitenaf zoals zonlicht. Gemiddeld blijft het effect 6 tot 9 maanden zichtbaar. We adviseren om elke 6 maanden een onderhoudsbehandeling te ondergaan voor het beste resultaat. Doorgaans zijn er 2 tot 3 behandelingen vereist met een maand pauze ertussen, dit is afhankelijk van hoe slap de huid is.

Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid, waardoor het over het algemeen goed wordt verdragen wanneer het geïnjecteerd wordt. Toch zijn er enkele zeldzame bijwerkingen verbonden aan de behandeling. Deze kunnen bestaan uit lichte zwelling, roodheid en af en toe een blauwe plek, die meer te wijten is aan de injectie dan aan het product zelf. Deze effecten trekken doorgaans snel weg. Bij onzekerheid over een bijwerking, adviseren we om direct contact met ons op te nemen.

Profhilo werkt niet als een filler die de huid opvult of extra volume geeft. Het gebruikt hyaluronzuur om een natuurlijk proces in de huid te activeren. Dit hyaluronzuur in Profhilo heeft een andere rol dan in fillers. Met Profhilo-behandelingen wordt de huid gestimuleerd om zelf collageen en elastine te maken, waardoor oudere en verslapte weefsels worden aangezet om nieuwe, stevige cellen te vormen.

Een Profhilo-behandeling kan overwogen worden voor personen rond de leeftijd van 30 jaar die streven naar een stevigere en strakkere huid vanuit de kern. Voor bepaalde specifieke wensen kan echter een chirurgische procedure noodzakelijk zijn. Overweeg een consult zonder verplichtingen bij ons. We bieden deze behandeling niet aan aan zwangere vrouwen.
Scroll to Top