Marionetlijnen

Marionetlijnen ontstaan als gevolg van zwaartekracht, volumeverlies en het natuurlijke verouderingsproces. Deze plooien, die zich onder de mondhoeken bevinden, kunnen soms een droevige uitdrukking veroorzaken. Gelukkig kunnen we met behulp van fillers deze tekenen van veroudering verminderen.

Wat zijn marionetlijnen?

Marionetlijnen zijn rimpels die zich uitstrekken van de mondhoeken naar de kaaklijn. Diepe marionetlijnen kunnen de indruk wekken van hangende mondhoeken, wat soms een treurige uitdrukking veroorzaakt, zelfs als u zich heel gelukkig voelt!
Deze lijnen worden vaak veroorzaakt door volumeverlies als gevolg van veroudering en worden verergerd door zwaartekracht.
Gelukkig kunnen marionetlijnen verminderd worden door het injecteren van fillers. Dit resulteert in een stralende en vrolijke uitstraling. Het komt vaak voor dat marionetlijnen een verlenging zijn van de neus-lippenplooi, die zich uitstrekt van de neusvleugels tot de mondhoeken, en ook met fillers behandeld kunnen worden.

Hoe verloopt de behandeling voor marionetlijnen?

Je afspraak begint met een consult, waarin je je wensen en verwachtingen bespreekt en Dr. Detollenaere je voorbereidt.
Tijdens de behandeling wordt de gewenste hoeveelheid hyaluronzuurfiller via kleine prikjes met een dunne naald verdeeld over het behandelgebied. Dit vult de rimpels op en laat de lijnen vervagen, waardoor de marionetlijnen worden opgevuld. De hele behandeling voor marionetlijnen duurt maximaal 30 minuten.

Het resultaat van de marionetlijnen:

Na de behandeling zult u opmerken dat de marionetlijnen (bijna) volledig zijn vervaagd. Dit geeft u een vrolijker en toegankelijker uiterlijk, wat een aanzienlijk verschil maakt! Dit effect blijft zichtbaar gedurende ongeveer zes tot negen maanden, waarbij het optimale resultaat zich manifesteert na twee weken.

Indien u (nog) niet volledig tevreden bent, raden we aan om binnen twee tot vier weken na uw behandeling een follow-up afspraak te maken met Dr. Detollenaere. Als u daarnaast last heeft van een doffe, verslapte huid als gevolg van het verouderingsproces, kan Profhilo een geschikte oplossing bieden!

Nazorg voor marionetlijnen:

Na de behandeling kunt u de geïnjecteerde gebieden normaal bewegen. Het is echter belangrijk om deze plekken gedurende de eerste 48 uur niet te masseren. Het is mogelijk dat u na de behandeling last krijgt van blauwe plekken of zwelling. Eventuele blauwe plekken kunnen enkele uren na de behandeling, wanneer de injectieplaatsen gesloten zijn, worden verborgen met make-up.

Daarnaast is het raadzaam om gedurende 48 uur na de behandeling niet te sporten en gedurende 2 weken geen bezoek te brengen aan de sauna of zonnebank. De behandelde huid kan extra gevoelig zijn voor uv-straling, wat het resultaat kan beïnvloeden.

 

FAQ

 1. Vermijden van Permanente Fillers:
  Permanente fillers kunnen leiden tot complicaties, zoals verhardingen, abcessen en ontstekingen. In sommige gevallen kunnen ze niet meer worden verwijderd en daarom worden ze als risicovol beschouwd.
 2. Opteren voor Tijdelijke Hyaluronzuur Fillers:
  Hyaluronzuur is een stof die van nature in onze huid aanwezig is en bijdraagt aan de elasticiteit en hydratatie ervan. Het effect van deze tijdelijke fillers kan variëren van 6 tot 24 maanden, omdat het lichaam deze stof op natuurlijke wijze afbreekt.
 3. Kosten van de Fillerbehandeling:
  Een gemiddelde fillerbehandeling kost tussen de 280 en 400 euro voor 1 ml. Deze prijs is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de gebruikte producten, de duur van het consult en de behandeling, en je specifieke wensen.
 4. Waakzaamheid voor Permanente en Goedkope Fillers:
  Zeer lage prijzen kunnen een indicatie zijn van niet-gecertificeerde producten. Vaak zijn deze fillers afkomstig uit Azië en brengen ze ernstige risico’s met zich mee.

Het is cruciaal dat een fillerbehandeling wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde en bekwame arts. Deze professional moet diepgaande kennis hebben van de gebruikte producten, de gezichtsanatomie, diverse injectietechnieken en de potentiële risico’s die aan de procedure verbonden zijn.

In België en Nederland is het wettelijk vastgelegd dat uitsluitend bevoegde artsen fillerbehandelingen mogen uitvoeren. Deze wettelijke bepaling is er om de patiëntveiligheid te waarborgen, aangezien er ernstige complicaties kunnen optreden wanneer de behandeling wordt uitgevoerd door iemand zonder adequate medische opleiding en kennis van de gezichtsanatomie.

Spijtig genoeg zijn er gevallen waarin schoonheidsspecialisten of andere niet-medische professionals deze behandelingen illegaal aanbieden. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor de patiënt, waaronder ernstige complicaties zoals blindheid en necrose (afsterven van weefsel). Daarom is het van essentieel belang om altijd de kwalificaties en bevoegdheden van de behandelaar te controleren voordat men besluit tot een dergelijke cosmetische procedure.

Tijdens een fillerbehandeling wordt er eerst een uitgebreid gesprek gevoerd. Hierin worden uw wensen en vragen besproken, en wordt de haalbaarheid om aan deze wensen te voldoen geëvalueerd.

De meeste fillers bevatten een lokaal verdovingsmiddel, waardoor het ongemak tijdens de injecties wordt geminimaliseerd. De injecties worden toegediend met behulp van zeer fijne naalden en flexibele microcanules.

Direct na de injecties wordt er druk op de behandelde plek uitgeoefend met gaas.

De duur van de behandelingssessie varieert, maar is over het algemeen kort en hangt af van het aantal benodigde injecties.

Na de procedure kunt u in principe meteen uw normale activiteiten hervatten.

Het is normaal om na de injecties last te hebben van roodheid, kneuzingen en zwellingen. Deze bijwerkingen zijn over het algemeen tijdelijk en verdwijnen meestal binnen 24 tot 48 uur.

Indien gewenst, kunt u cold packs gebruiken om de zwelling te verminderen. Deze zijn verkrijgbaar bij de kliniek.

De zwelling kan na een behandeling van de lippen, neus of traangoot langer aanhouden dan bij andere behandelde gebieden. Als de symptomen niet verminderen, of als u andere reacties opmerkt, wordt aangeraden om contact op te nemen met de Doctor Contour Clinic.

 • Cool
  Na uw behandeling wordt aangeraden om de behandelde plek te koelen met “Ice Packs”. Wissel deze packs elke 10 minuten af, maar plaats ze niet direct op de huid. Vermijd inspannende activiteiten voor 24 uur en voorkom blootstelling aan intense warmte, zoals een bezoek aan het solarium of de sauna.
 • Calm

Probeer gedurende de eerste nachten na de behandeling druk op de behandelde zones te vermijden. Indien mogelijk, slaap op uw rug. Voor pijnbestrijding kunt u paracetamol nemen, maar volg hierbij altijd het advies van uw arts.

 • Clear

Onthoud u 24 uur van alcohol en vermijd het gebruik van AHA, Retinols/Vitamine C therapieën of make-up op oliebasis binnen dezelfde periode.

Gedurende een week na de behandeling dient u gezichtsbehandelingen, gezichtsreiniging, glycol- of AHA-peels, IPL- of energiebehandelingen en microdermabrasie te vermijden, tenzij uw arts anders adviseert.

Masseer het behandelde gebied niet, tenzij dit expliciet is aangeraden door uw arts.

Ideaal gezien brengt u geen make-up aan tot de dag na de ingreep.

Voor patiënten die lipfiller krijgen, is het advies om minstens 24 uur na de injecties niet te roken – een perfect moment om te overwegen om helemaal te stoppen met roken.

Vermijd ook het aanbrengen van lippenstift gedurende deze 24 uur.

Aanvullend advies voor patiënten met neusfiller: Het wordt aangeraden om 24 uur na de injecties geen bril te dragen.

Scroll to Top