Over Dr. Kim Detollenaere

Esthetisch Arts, Content Creator en Eigenaar van Doctor Contour Clinic & Aesthetic Guide
RIZIV-nummer: 1-08933-03-000

Welkom bij 'Doctor Contour Clinic', waar passie voor schoonheid en medische expertise samenkomen.

Inhoud

Vroege jaren en studie geneeskunde

Al van jongs af aan was Dr. Kim Detollenaere gepassioneerd door wetenschap en het menselijk lichaam. De keuze om geneeskunde te studeren na het afronden van de middelbare school lag voor de hand. Na een tijdje merkte ze dat de studie geneeskunde haar niet genoeg ruimte bood om haar creativiteit te uiten. Daarom koos deze enigszins rebelse non-conformist ervoor om haar creativiteit op andere manieren te uiten, zoals via haar blog, die al meer dan zes jaar bestaat, en haar opvallende aanwezigheid op verschillende socialemediakanalen.

Een groot deel van haar laatste jaren in de geneeskunde documenteerde ze op haar YouTube-kanaal en blog, waarbij ze deelnam aan een campagne om aspirant-artsen meer inzicht te geven in het leven van een geneeskundestudent. Ondanks al deze activiteiten is Dr. Kim Detollenaere in 2022 met succes en hoge cijfers afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Brussel, België.

 

Opleidingen en Ervaring

Tijdens de laatste jaren van haar opleiding geneeskunde heeft Dr. Detollenaere veel tijd besteed aan het departement plastische heelkunde en heeft ze vele stages gelopen en congressen bijgewoond in zowel binnen- als buitenland. Dit heeft haar veel kennis opgeleverd, wat onder andere heeft geleid tot de transformatie van haar blog in 2022 tot ‘Doctor Contour: Esthetische gids’. Hier kunnen lezers en kijkers adviezen vinden voor cosmetische ingrepen en allerlei evidence-based beautyadviezen gerelateerd aan huidverzorging, anti-aging, en zelfbeeld.

Na haar afstuderen als arts besloot Dr. Detollenaere zich te concentreren op niet-invasieve esthetische ingrepen zoals spierontspanners (BTX), verschillende soorten fillers, PRP, skinboosters, draadjesliften, en dergelijke. Hiervoor heeft ze meerdere opleidingen en congressen gevolgd in binnen- en buitenland en werd ze getraind door vooraanstaande plastisch chirurgen, dermatologen en ervaren esthetisch artsen. Hierna heeft ze veel ervaring opgedaan in een kliniek in Gent. Uiteindelijk heeft ze haar eigen esthetische kliniek, ‘Doctor Contour Clinic’, in Antwerpen, België, opgericht.

Dr. Detollenaere is daarnaast ook erkend lid van de Belgische Vereniging voor Esthetische Geneeskunde (SBME-BVEG) op basis van haar opleidingen, certificaten en ervaring. 

Hoe is Dr. Kim Detollenaere als arts en wat is haar visie?

Dr. Kim Detollenaere, bekend om haar perfectionisme en artistieke benadering, richt zich op esthetische geneeskunde met natuurlijke resultaten. Ze heeft een voorkeur voor ingrepen die zo subtiel en effectief zijn dat het niet lijkt alsof er een esthetische ingreep heeft plaatsgevonden. Haar aandacht voor detail en schoonheid stelt patiënten in staat om een verbeterde, maar natuurlijke uitstraling te behouden.
Patiënten voelen zich vaak goed bij haar door haar zachte persoonlijkheid, empathische aanpak en vriendelijke glimlach.

Gedreven door de passie om iedereen zich mooi te laten voelen.

Wat kun je verwachten van een consultatie en/of behandeling met Dr. Kim Detollenaere in de Doctor Contour Clinic?

Dr. Kim Detollenaere is geen voorstander van de werkwijze van de meeste klinieken, waar patiënten soms in minder dan vijf minuten worden behandeld. Dr. Detollenaere neemt eerst graag de tijd voor een uitgebreid gesprek, om de patiënt goed te informeren en om de wensen van de patiënt nauwkeurig te kunnen begrijpen. Vervolgens voert ze een analyse uit van je gezicht om een gepersonaliseerd plan samen te stellen. Dit plan is afgestemd op de unieke kenmerken van elk gezicht, met als doel de mooiste versie van jezelf naar voren te brengen.
Indien de patiënt akkoord is met dit plan, zal de behandeling in alle rust uitgevoerd worden.
.

Opleidingen en congressen bijgewoond in esthetische geneeskunde of gerelateerd aan esthetische geneeskunde

Maak een afspraak!

U kunt eenvoudig uw afspraken online boeken of ons bellen. Ons vriendelijke personeel zal u helpen de beste dag voor uw bezoek te kiezen. U kunt ook de route naar onze locatie vinden door op de onderstaande link te klikken.
Scroll to Top