Vergroting van Kin

Kinfillers worden steeds populairder en worden vaak overwogen wanneer patiënten interesse tonen in een behandeling voor een strakkere kaaklijn. Veel patiënten hebben een kin die teveel achteruit staat, of zien algemene ruimte voor verbetering in hun kin. De kin speelt tevens een cruciale rol in het creëren van een gedefinieerde kaaklijn.
Met het ouder worden, verandert de positie van de schedel bij vrouwen, waardoor de kin meer naar achteren komt te staan. Bot- en weefselverlies in het kingebied leidt tot verminderde structurele ondersteuning, wat invloed heeft op de nek en wangen. Fillers kunnen deze verloren ondersteuning effectief herstellen.

Kinfillers kunnen om twee redenen worden gebruikt:

 1. Voor een jeugdiger uiterlijk
 2. Voor esthetische verbetering

Sommigen hebben van nature een prominente kin, terwijl anderen een minder ontwikkelde kin hebben die esthetisch verbeterd kan worden. Indien een patiënt een zeer prominente kin heeft, kan een chirurgische aanpak overwogen worden.

Toepassingen van kinfillers

 • Vergroting: Fillers kunnen eenvoudig de kin van een patiënt vergroten. Is de kin te groot, dan is doorverwijzing naar een plastisch of kaakchirurg noodzakelijk.
 • Verlenging: Voor patiënten met een te korte kin, kunnen fillers een effectieve oplossing bieden om de kin te verlengen.
 • Projectie: Bij een terugliggende kin kunnen fillers helpen om de kin prominenter te maken.
 • Vorming: De vorm van de kin kan met fillers worden aangepast, of een patiënt nu een rondere, scherpere, of vierkantere kin wenst.

Dr. Detollenaere evalueert samen met de patiënt waar verbeteringen mogelijk zijn. In sommige gevallen is chirurgie de beste oplossing, en in deze situaties zal de arts een eerlijk advies geven en indien nodig doorverwijzen.

Luisteren naar de wensen van de patiënt en het voorstellen van de meest geschikte behandeling staat centraal.

 • Huidconditie: De huid van de kin kan worden verbeterd met fillers, PRP of Profhilo.
 • Symmetrie: Asymmetrie in de kin kan worden gecorrigeerd door het gebruik van fillers.

Hoe gaat een kinfiller behandeling in zijn werk?

Aanbevelingen voor de behandeling

 

 • Vermijd make-up gedurende 4 uur voorafgaand aan de behandeling.
 • Vermijd intense fysieke activiteit op de dag van de behandeling.
 • Vermijd zure producten 24 uur voor de behandeling.
 • Bezoek gedurende 1 week na de behandeling geen spa, sauna of hete yoga sessies.

FAQ

Onze fillers bevatten een kleine hoeveelheid verdovingsmiddel, waardoor patiënten doorgaans slechts een lichte prik ervaren. Na de behandeling kan ijs worden toegepast om eventuele pijn te verlichten en de kans op blauwe plekken te verminderen.

De behandeling begint met een consultatie, waarbij uw wensen en voorkeuren worden besproken. Op basis daarvan adviseert de arts de meest geschikte techniek en hoeveelheid fillers voor u. Uw gezicht wordt vervolgens gereinigd met chloorhexidine, waarna de fillers met een fijne naald worden geïnjecteerd. Na de injectie wordt druk uitgeoefend met gaas om blauwe plekken te minimaliseren. Indien nodig kan er voor een lokale verdoving worden gekozen.

Mogelijke bijwerkingen zijn blauwe plekken, zwelling, asymmetrie en, in zeldzame gevallen, infectie of necrose. We hebben altijd een middel beschikbaar om direct in te grijpen mochten er complicaties optreden. Let wel, deze risico’s zijn uiterst zeldzaam.

Na de behandeling wordt aangeraden om make-up voor ten minste 4 uur te vermijden, die dag geen zware inspanningen te leveren, zure producten voor 24 uur te mijden en gedurende een week na de behandeling geen spa, sauna of hete yoga te doen.

Direct na de behandeling is het effect van de fillers zichtbaar. Er kan wat roodheid, blauwe plekken of zwelling optreden. De meeste zwelling verdwijnt binnen 2 tot 3 dagen, maar een lichte zwelling kan tot 4 weken aanhouden. Asymmetrie kan in de beginfase voorkomen, maar dit normaliseert meestal tegen de tijd van de controleafspraak.

De totale tijd die u in Doctor Contour Clinic doorbrengt, bedraagt ongeveer 45 minuten. De injectieprocedure zelf duurt ongeveer 15 minuten.

Dit varieert per individu, maar over het algemeen blijft het resultaat van de fillers 9 maanden tot een jaar zichtbaar, afhankelijk van diverse factoren zoals de gebruikte hoeveelheid filler en de patiënt zelf.

De benodigde hoeveelheid filler verschilt per persoon. Sommige patiënten hebben genoeg aan 1 ml, terwijl anderen tot 3 ml nodig kunnen hebben. Dr. Kim Detollenaere zal een grondige evaluatie maken en een aanbevolen hoeveelheid voorstellen, afgestemd op de specifieke situatie van de patiënt. Bij kinfillers is het advies om in één sessie maximaal 2 ml te injecteren. Indien meer nodig is, wordt een vervolgsessie ingepland.

Scroll to Top