Kaaklijn

Het verbeteren van de kaaklijn, ook bekend als jawline filler, kan een cruciale stap zijn om harmonie in het onderste deel van het gezicht te brengen. Dit kan relevant zijn voor mensen die van nature een minder gedefinieerde kaaklijn hebben of voor degenen wiens kaaklijn met de tijd minder opvallend wordt door veroudering.

Een goed gedefinieerde kaaklijn wordt vaak gezien als een teken van schoonheid, voor zowel mannen als vrouwen. Vrouwen neigen over het algemeen naar een verfijnde, strakke kaaklijn, terwijl mannen meestal de voorkeur geven aan een sterkere en hoekigere kaaklijn.

Doelen van Kaaklijn Fillers

  1. Verjonging van het uiterlijk
  2. Verbetering van de esthetiek

Als er vetophopingen onder de kaaklijn zijn, kunnen deze worden behandeld met bijvoorbeeld vetoplossende injecties zoals deze die worden aangeboden in Doctor Contour Clinic. Om volume aan de kaaklijn toe te voegen, worden fillers ingezet. Voor het verfijnen van het gezicht kunnen spierverslappers worden gebruikt.

Het Verouderingsproces van de Kaaklijn:

Het Verouderingsproces van de Kaakcontour

Naarmate de tijd vordert, kan het bot van de kaaklijn gedeeltelijk oplossen, en kunnen de zachte weefsels hun stevigheid verliezen. Bij vrouwen kan dit zich manifesteren als een achterwaartse beweging van de kin. Deze factoren verminderen de structurele integriteit van de kaaklijn, wat ook invloed heeft op de veroudering van de nek. Om een natuurlijk jeugdig uiterlijk te behouden, kan het nodig zijn om fillers te gebruiken om deze verloren structurele steun te herstellen.

Verbetering van de Kaaklijn

Er zijn mensen die van nature een prominente en goed gedefinieerde kaaklijn hebben, terwijl anderen een kaaklijn hebben die esthetisch gezien ruimte voor verbetering biedt. Voor diegenen wiens kaaklijn niet van nature hun ideale vorm heeft, kunnen fillers een optie zijn om de contouren van de kaak te verfijnen en te verbeteren.

Indicaties voor Kaaklijn Fillers

  • Aanpassing van de Kaakgrootte: Voor personen die een meer gedefinieerde kaaklijn wensen, kunnen fillers worden gebruikt om de contour van de kin tot de onderkant van de oren te versterken en vorm te geven.
  • Herdefiniëring van de Kaakvorm: Afhankelijk van de individuele behoeften kan een filler worden gebruikt om volume toe te voegen aan de voorzijde bij de kin, de zijkanten van de kaak te accentueren, of specifieke delen van de kaaklijn te corrigeren, zoals de prejawl of postjawl sulcus.
  • Tegengaan van Kaakveroudering: Naarmate mensen ouder worden, neemt de structurele stevigheid van de kaaklijn af. Fillers kunnen worden ingezet om deze stevigheid te herstellen en de kaaklijn te verjongen.
  • Corrigeren van Kaakasymmetrie: Voor personen met een ongelijkmatige kaaklijn kunnen fillers worden gebruikt om balans en symmetrie te creëren, waardoor een harmonieuzer aangezicht ontstaat.

Voor-en Nazorg Instructies

  • Vermijd make-up voor 4 uur na de behandeling
  • Vermijd zware inspanning op de dag van behandeling
  • Vermijd zure producten voor 24 uur
  • Vermijd spa’s, sauna’s en hot yoga voor 1 week na de behandeling

FAQ

De benodigde hoeveelheid filler is sterk individueel en hangt af van zowel de unieke anatomie van de patiënt als het gewenste eindresultaat. Dr. Kim Detollenaere analyseert uw gezicht zorgvuldig en overlegt uitgebreid met u over de doelen. Indien een subtieler resultaat de voorkeur heeft, kan gestart worden met een kleinere dosis, die indien nodig verder aangepast kan worden. Budgetoverwegingen kunnen ook invloed hebben op de gekozen dosering.

Voor de behandeling vindt een grondig gesprek plaats waarin Dr. Kim Detollenaere uw wensen en de behandelopties bespreekt. Er wordt een aanpak gekozen die geleidelijk en behoedzaam is, om overbehandeling te vermijden. De procedure en de kosten worden vooraf duidelijk gecommuniceerd. De eerste behandeling omvat vaak een aanvangsdosis van 2 ml filler.

Omdat de fillers zelf vaak een verdovingsmiddel bevatten, is de pijn over het algemeen minimaal. Als een canule wordt gebruikt, kan een extra lokaal verdovingsmiddel worden toegepast. IJs kan ook worden gebruikt om eventuele pijn en zwelling te minimaliseren.

Mogelijke bijwerkingen kunnen variëren van blauwe plekken en zwelling tot meer ernstige, maar zeldzame complicaties zoals infecties en necrose. Doctor Contour Clinic neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om dergelijke risico’s te minimaliseren, en heeft middelen zoals hyaluronidase beschikbaar voor snelle interventie indien nodig.

Na de behandeling is het aan te raden om make-up 4 uur te vermijden, evenals zware inspanningen op de dag van de behandeling. Vermijd ook zure producten en blootstelling aan hoge temperaturen, zoals sauna’s, gedurende de eerste week.

Hoewel het effect van de filler direct zichtbaar is, kunnen er in de dagen na de behandeling tijdelijke roodheid, blauwe plekken of zwelling optreden. Eventuele asymmetrie, meestal het gevolg van aanvankelijke zwelling of blauwe plekken, zal zichzelf normaliseren, vaak vóór de opvolgafspraak.

Het volledige bezoek aan de Doctor Contour Clinic, inclusief het voorbereidende gesprek en de behandeling zelf, duurt gemiddeld ongeveer 45 minuten. De injectieprocedure zelf neemt meestal ongeveer 20 minuten in beslag.

De duur van het effect is sterk individueel en kan worden beïnvloed door factoren zoals de patiënt’s metabolisme, dosering, plaatsing en het specifieke product dat wordt gebruikt. Over het algemeen kan men verwachten dat de resultaten ongeveer 9 tot 12 maanden aanhouden, afhankelijk van de patiënt’s tevredenheid en de initiële omstandigheden.

Scroll to Top