Okselzweet/Overmatig Zweten

Ervaar je vaak last van overmatig zweten onder je armen? Hoewel zweten een normale lichamelijke reactie is die ons helpt af te koelen, kan het voor sommigen een constante bron van stress zijn. Of je je nu klaarmaakt voor een romantisch avondje uit of een cruciale zakelijke afspraak, we staan voor je klaar!

Ontdek de kracht van BTX om je zweetproblemen aan te pakken!

Wat betekent overmatig zweten?

Axillaire hyperhidrose, ofwel overmatig okselzweet, kan leiden tot ongemak, awkward momenten en een belemmerd sociaal leven. Dit gaat niet om een teken van slechte persoonlijke hygiëne, maar eerder om een aandoening waarbij de zweetklieren in de oksels overactief zijn. Er zijn ook andere medische aandoeningen, zoals hyperthyreoïdie of de menopauze, die overmatig zweten kunnen triggeren.

Eerste Consultatie

Boek online je eerste consult voor €50. Tijdens dit consult kan je met Dr. Kim Detollenaere bespreken welke behandeling voor jou geschikt is. De kosten van dit consult worden afgetrokken van de totale kosten van de behandeling, mocht je besluiten deze bij ons te laten uitvoeren.

Hoe werkt de BTX-behandeling tegen okselzweet?

BTX helpt om de zweetklieren in de oksels tijdelijk te blokkeren. Dit wordt bereikt door de zenuwsignalen die zweet produceren te remmen, wat de activiteit van de zweetklieren vermindert. Dit kan de zweetproductie tot wel 80-90% verminderen.

Wat kan ik tijdens de behandeling verwachten?

De behandeling met BTX tegen overmatig zweten is vlot en duurt slechts ongeveer 30 minuten. Hier is een kort overzicht van het proces:

 • Consultatie met Dr. Detollenaere om de situatie te bespreken
 • Desinfectie van het te behandelen gebied
 • Injectie met de voorgeschreven dosis BTX
 • Na de behandeling kun je je normale activiteiten voortzetten, maar we adviseren tegen sporten op de dag van de behandeling
 

Wat zijn de verwachte resultaten?

Binnen 3-5 dagen zul je de eerste, subtiele resultaten beginnen te merken, maar het volledige effect wordt meestal pas na 10-14 dagen duidelijk. Hoewel de behandeling effectief is, zijn de resultaten tijdelijk. Na 3 tot 4 maanden begint de BTX uit je systeem te verdwijnen en zal de zweetproductie zich herstellen. Regelmatige vervolgbehandelingen kunnen helpen om de resultaten te handhaven.

Voor- en nazorg

Voor de behandeling:

 • Vermijd 24 uur voor de behandeling alcohol
 • Gebruik 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunnende medicijnen
 • Zorg dat je niet zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je de behandeling ondergaat

Na de behandeling:

 • Gebruik direct na de behandeling geen deodorant
 • Vermijd roken en sporten gedurende 24 uur
 • Masseer het behandelde gebied niet binnen 24 – 48 uur na de behandeling

FAQ

Met een dunne naald worden spierontspannende injecties toegediend in bepaalde gezichtsspieren. Deze zorgen ervoor dat de signalen tussen de zenuw en spier geblokkeerd worden. Dit leidt tot een verminderde spieractiviteit waardoor rimpels en lijntjes minder zichtbaar worden, of zelfs volledig verdwijnen.
Binnen 2-8 dagen na de injectie start het vervagen van de rimpels. Na ongeveer 4 weken is het optimale effect zichtbaar. Dit effect houdt tussen de 6-8 weken aan. Vanaf 8 weken neemt het effect geleidelijk af. Na 12 weken is het effect ongeveer gehalveerd en na 4 maanden is 80% van het effect verdwenen. Veel patiënten kiezen ervoor om de behandeling elke 3-4 maanden te herhalen, maar dit varieert per persoon. Mannen, mensen die sporten en personen met een gespierder uiterlijk kunnen mogelijk grotere en vaker doses nodig hebben.

Hoewel rimpelinjecties een medische ingreep zijn die door een arts wordt uitgevoerd en enige risico’s met zich meebrengt, worden ze over het algemeen als veilig beschouwd met een laag risico op complicaties.

 • Regelmatig voorkomende blauwe plekken en zwellingen op de injectieplaats.
 • Lichte hoofdpijn na de injectie in ongeveer 10% van de gevallen, meestal niet langer dan 24 uur.
 • Het zakken van wenkbrauw of ooglid bij 2% van de patiënten, kan tot 3 weken aanhouden.
 • Soms zijn meerdere behandelingen nodig voor het beste resultaat.
 • Infecties zijn zeer zeldzaam.

De behandeling veroorzaakt minimale pijn. Er wordt een lichte prik gevoeld tijdens de injectie en een kortstondig branderig gevoel. Hoewel de behandeling zelf slechts ongeveer 5 minuten duurt, zijn er voorbereidende stappen zoals het maken van foto’s, ondertekenen van een toestemmingsformulier en ontsmetting, waardoor de totale afspraak ongeveer 30 minuten duurt.

Uw esthetisch arts Dr. Kim Detollenaere kan adviseren om de eerste dagen vaak te fronsen of andere gezichtsuitdrukkingen te maken.

 • Vermijd druk op de behandelde plek gedurende de eerste 24-48 uur.
 • Raak of masseer het behandelde gebied niet aan, zeker niet binnen 24 uur.
 • Wacht met het aanbrengen van make-up tot minstens 6-8 uur na de behandeling, of liever tot de volgende dag.

Ongeveer 2 weken na uw eerste behandeling wordt meestal een vervolgafspraak ingepland om de resultaten te beoordelen. Om de effecten te behouden, zijn regelmatige behandelingen aan te raden; dit kunt u bespreken met uw arts tijdens uw afspraak.

Scroll to Top