Afhangende mondhoeken

Erger je je aan een sombere uitstraling, ondanks dat je je goed voelt? 

Maak je geen zorgen, wij hebben de perfecte, snelle behandeling om jouw mondhoeken een lift te geven! Met onze BTX-mondhoekbehandeling krijg je snel een jeugdigere en blijere uitstraling!

Wat houdt het fenomeen van neerwaartse mondhoeken in?

Neerwaartse mondhoeken kunnen iemand er moe of ongelukkig uit laten zien, zelfs als dat niet het geval is. Dit veelvoorkomende verschijnsel kan te wijten zijn aan veroudering, genetische factoren, roken, overmatige zonexpositie, of het onbewust aanspannen van de Depressor Anguli Oris (DAO) spier, waardoor de mondhoeken naar beneden worden getrokken.

Eerste Consultatie (€ 50)

Plan een consultatie bij Dr. Kim Detollenaere in de Doctor Contour Clinic om de mogelijkheden voor jouw behandeling te bespreken. Na deze consultatie kun je zelf besluiten of je de ingreep wilt laten uitvoeren. De kosten van dit consult worden in mindering gebracht op de totaalprijs van je ingreep, mits je deze bij ons laat uitvoeren.

Hoe functioneert de BTX-mondhoekbehandeling?

Door BTX in de DAO-spier te injecteren, worden zenuwsignalen naar de spier geblokkeerd. Dit resulteert in tijdelijke verlamming en verminderde activiteit van de DAO-spier, waardoor de mondhoeken opwaarts bewegen en een meer ontspannen en vriendelijke gelaatsuitdrukking ontstaat.

Verloop van de behandeling

Dr. Kim Detollenaere beoordeelt het gezicht en de mondhoeken en let daarbij op diverse aspecten, zoals:

 • De uitstraling van de mond in rust.
 • De arts kan vragen om bepaalde gezichtsuitdrukkingen te maken om de functie van de DAO-spieren te evalueren.
 • Er wordt bekeken of er asymmetrie in het gezicht is.
 • Er worden vooraf foto’s genomen van het te behandelen gebied.
 • Vergelijk de voor- en nafoto’s om de resultaten te zien.

Wat kan ik verwachten qua resultaat?

Binnen 3-5 dagen merk je de eerste subtiele veranderingen, maar het volledige resultaat is pas na 10-14 dagen zichtbaar. De mondhoeken ervaren dan een subtiele, maar effectieve lift. Dit effect blijft typisch 3 tot 4 maanden behouden. Regelmatige herhaling van de behandeling kan de effectduur verlengen.

Zorg voor en na de behandeling

Voorzorgsmaatregelen

 • Vermijd 24 uur voor de behandeling alcohol en bloedverdunnende medicijnen.
 • Zorg dat je niet zwanger bent of borstvoeding geeft alvorens de behandeling te ondergaan.

Nazorg

 • Vermijd 4 uur na de behandeling platliggen en bukken.
 • Niet roken en sporten gedurende 24 uur na de behandeling.
 • Vermijd 24-48 uur na de behandeling het masseren van het behandelde gebied.
 • Draag 24 uur na de behandeling geen make-up.

FAQ

Met een dunne naald worden spierontspannende injecties toegediend in bepaalde gezichtsspieren. Deze zorgen ervoor dat de signalen tussen de zenuw en spier geblokkeerd worden. Dit leidt tot een verminderde spieractiviteit waardoor rimpels en lijntjes minder zichtbaar worden, of zelfs volledig verdwijnen.

Binnen 2-8 dagen na de injectie start het vervagen van de rimpels. Na ongeveer 4 weken is het optimale effect zichtbaar. Dit effect houdt tussen de 6-8 weken aan. Vanaf 8 weken neemt het effect geleidelijk af. Na 12 weken is het effect ongeveer gehalveerd en na 4 maanden is 80% van het effect verdwenen. Veel patiënten kiezen ervoor om de behandeling elke 3-4 maanden te herhalen, maar dit varieert per persoon. Mannen, mensen die sporten en personen met een gespierder uiterlijk kunnen mogelijk grotere en vaker doses nodig hebben.

Hoewel rimpelinjecties een medische ingreep zijn die door een arts wordt uitgevoerd en enige risico’s met zich meebrengt, worden ze over het algemeen als veilig beschouwd met een laag risico op complicaties.

 • Regelmatig voorkomende blauwe plekken en zwellingen op de injectieplaats.
 • Lichte hoofdpijn na de injectie in ongeveer 10% van de gevallen, meestal niet langer dan 24 uur.
 • Het zakken van wenkbrauw of ooglid bij 2% van de patiënten, kan tot 3 weken aanhouden.
 • Soms zijn meerdere behandelingen nodig voor het beste resultaat.
 • Infecties zijn zeer zeldzaam.

De behandeling veroorzaakt minimale pijn. Er wordt een lichte prik gevoeld tijdens de injectie en een kortstondig branderig gevoel. Hoewel de behandeling zelf slechts ongeveer 5 minuten duurt, zijn er voorbereidende stappen zoals het maken van foto’s, ondertekenen van een toestemmingsformulier en ontsmetting, waardoor de totale afspraak ongeveer 30 minuten duurt.

Uw esthetisch arts Dr. Kim Detollenaere kan adviseren om de eerste dagen vaak te fronsen of andere gezichtsuitdrukkingen te maken.

 • Vermijd druk op de behandelde plek gedurende de eerste 24-48 uur.
 • Raak of masseer het behandelde gebied niet aan, zeker niet binnen 24 uur.
 • Wacht met het aanbrengen van make-up tot minstens 6-8 uur na de behandeling, of liever tot de volgende dag.

Ongeveer 2 weken na uw eerste behandeling wordt meestal een vervolgafspraak ingepland om de resultaten te beoordelen. Om de effecten te behouden, zijn regelmatige behandelingen aan te raden; dit kunt u bespreken met uw arts tijdens uw afspraak.

Scroll to Top