Neuslippenplooi – Nasolabiale Plooi

Diepe neuslippenplooien kunnen je ouder laten lijken dan je je voelt. Maar een eenvoudige fillerbehandeling kan dit snel veranderen. Door fillers dichtbij de plooien te injecteren, krijg je een hernieuwde, jonge uitstraling!

Wat is een Neuslippenplooi of Nasolabiale Plooi?

Deze plooi, ook wel nasolabiale plooi genoemd, loopt van de zijkant van de neus naar de hoeken van de mond. Naarmate we ouder worden, neemt het volume in onze huid af en produceert onze huid minder collageen. Dit leidt tot rimpels die dieper worden, waardoor het gezicht ouder lijkt, zelfs als andere delen van de huid jeugdig blijven.

Fillerbehandeling tegen Neuslippenplooien

Deze behandeling kan de rimpels effenen en je een jeugdigere look geven, vergelijkbaar met een liquid facelift.

Voordelen van een Neuslippenplooi Fillerbehandeling

✓ Verjongt het uiterlijk
✓ Levert natuurlijke resultaten op
✓ Minimaliseert hersteltijd
✓ Niet-invasief

Hyaluronzuur: Een Uitmuntende Optie voor het Corrigeren van de Neuslippenplooi

 • Bij aanzienlijke neuslippenplooien is hyaluronzuurfiller een populaire en tijdelijke oplossing. Deze stof is een natuurlijk component van het menselijk lichaam, wat bijdraagt aan een minimaal risico op allergische reacties en een authentiek, natuurlijk ogend resultaat waarborgt.
 • In tegenstelling tot permanente fillers zijn hyaluronzuurfillers ontworpen om geleidelijk door het lichaam te worden afgebroken, wat hun tijdelijke aard verklaart. Na de injectie blijven de resultaten typisch tussen acht en twaalf maanden zichtbaar, maar de exacte duur kan variëren van individu tot individu. Is het effect verminderd? Dan is een herhalingsbehandeling een eenvoudige optie!
 • Een bijzondere eigenschap van hyaluronzuur is het vermogen om tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan water te binden. Hierdoor helpt het om vocht in het huidweefsel vast te houden, wat effectief helpt om verloren volume te herstellen en optimale esthetische resultaten te bereiken.

Nazorginstructies na een behandeling van de neuslippenplooi

24 uur na de procedure:

Bij zwelling in het behandelde gebied is het aan te raden een koel kompres te gebruiken. Als er blauwe plekken ontstaan op de behandelde plek, kunnen deze verborgen worden met make-up. Deze symptomen zijn normaal en zullen meestal binnen twee dagen verdwijnen.

48 uur na de procedure:

Het wordt aangeraden om gedurende 48 uur na de behandeling fysieke inspanningen, zoals sporten, te vermijden. Bovendien is het verstandig om tot twee weken na de behandeling geen zonnebank of sauna te bezoeken en direct zonlicht te mijden, aangezien UV-straling de effecten van de fillerbehandeling kan beïnvloeden.

Zes weken na de procedure:

Het is raadzaam om na zes weken een vervolgafspraak te plannen om de resultaten van de behandeling te evalueren en eventuele vervolgstappen te bespreken.

Hoe lang is het effect van de behandeling merkbaar?

De duur van het effect van de filler voor de neuslippenplooi varieert, maar ligt meestal tussen de negen en twaalf maanden. Dit kan echter verschillen van individu tot individu, aangezien het lichaam na verloop van tijd de hyaluronzuurfiller afbreekt.

Geen zorgen als het effect afneemt; het is volledig mogelijk om de behandeling te herhalen. Wanneer je merkt dat het resultaat vermindert, kun je eenvoudig een nieuwe afspraak inplannen bij Doctor Contour Clinic.

Kies voor een deskundige kliniek

Als je overweegt deze procedure te ondergaan, is het cruciaal om een bekwame arts te kiezen. Dit minimaliseert het risico op complicaties, zoals het onjuist plaatsen van de filler of het gebruik van onjuiste hoeveelheden.

Bovendien is het essentieel dat de gebruikte producten van hoge kwaliteit zijn, om teleurstellende resultaten te voorkomen. Neem daarom de tijd om een arts te vinden die aantoonbaar ervaring heeft in dit vakgebied.

In Doctor Contour Clinic, onder leiding van Dr. Kim Detollenaere, staan kwaliteit en deskundigheid voorop. Ik ben bekend met de nieuwste technieken in esthetische geneeskunde en kan met enkele zorgvuldig geplaatste injecties een aanzienlijke verjonging van je uiterlijk bereiken!

Behandeling van de neuslippenplooi bij Doctor Contour Clinic

We zijn gespecialiseerd in neuslippenplooi-behandelingen en streven naar natuurlijk ogende resultaten. Om ongemak tijdens de procedure te minimaliseren, gebruiken we een chirurgische kwaliteit verdovende crème. Hierdoor ervaar je tijdens de behandeling minimaal ongemak.

Doctor Contour Clinic biedt de persoonlijke aandacht en zorg van een privékliniek, gecombineerd met de expertise, professionaliteit, hygiëne en veiligheid van een ziekenhuis. Bij ons krijg je echt het beste van beide werelden!

Plan nu je afspraak

Ben je er klaar voor om die jeugdige reflectie in de spiegel terug te zien, in plaats van het gevoel te hebben dat je er ouder uitziet dan je je voelt? Een prominente neuslippenplooi kan effectief worden verminderd met een fillerbehandeling. Indien de neuslippenplooi vrij diep zit, dan kan een draadjeslift behandeling een betere optie zijn.

Je kunt na de behandeling een onmiddellijke terugkeer naar een frisse, jeugdige uitstraling verwachten. Bovendien is de procedure om de neuslippenplooi te behandelen simpel en vrijwel pijnloos, dus er is geen reden om te aarzelen.

Wil je je weer fris en jong voelen? Maak vandaag nog je afspraak bij onze clinic.

FAQ

 1. Vermijden van Permanente Fillers:
  Permanente fillers kunnen leiden tot complicaties, zoals verhardingen, abcessen en ontstekingen. In sommige gevallen kunnen ze niet meer worden verwijderd en daarom worden ze als risicovol beschouwd.
 2. Opteren voor Tijdelijke Hyaluronzuur Fillers:
  Hyaluronzuur is een stof die van nature in onze huid aanwezig is en bijdraagt aan de elasticiteit en hydratatie ervan. Het effect van deze tijdelijke fillers kan variëren van 6 tot 24 maanden, omdat het lichaam deze stof op natuurlijke wijze afbreekt.
 3. Kosten van de Fillerbehandeling:
  Een gemiddelde fillerbehandeling kost tussen de 280 en 400 euro voor 1 ml. Deze prijs is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de gebruikte producten, de duur van het consult en de behandeling, en je specifieke wensen.
 4. Waakzaamheid voor Permanente en Goedkope Fillers:
  Zeer lage prijzen kunnen een indicatie zijn van niet-gecertificeerde producten. Vaak zijn deze fillers afkomstig uit Azië en brengen ze ernstige risico’s met zich mee.

Het is cruciaal dat een fillerbehandeling wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde en bekwame arts. Deze professional moet diepgaande kennis hebben van de gebruikte producten, de gezichtsanatomie, diverse injectietechnieken en de potentiële risico’s die aan de procedure verbonden zijn.

In België en Nederland is het wettelijk vastgelegd dat uitsluitend bevoegde artsen fillerbehandelingen mogen uitvoeren. Deze wettelijke bepaling is er om de patiëntveiligheid te waarborgen, aangezien er ernstige complicaties kunnen optreden wanneer de behandeling wordt uitgevoerd door iemand zonder adequate medische opleiding en kennis van de gezichtsanatomie.

Spijtig genoeg zijn er gevallen waarin schoonheidsspecialisten of andere niet-medische professionals deze behandelingen illegaal aanbieden. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor de patiënt, waaronder ernstige complicaties zoals blindheid en necrose (afsterven van weefsel). Daarom is het van essentieel belang om altijd de kwalificaties en bevoegdheden van de behandelaar te controleren voordat men besluit tot een dergelijke cosmetische procedure.

Tijdens een fillerbehandeling wordt er eerst een uitgebreid gesprek gevoerd. Hierin worden uw wensen en vragen besproken, en wordt de haalbaarheid om aan deze wensen te voldoen geëvalueerd.

De meeste fillers bevatten een lokaal verdovingsmiddel, waardoor het ongemak tijdens de injecties wordt geminimaliseerd. De injecties worden toegediend met behulp van zeer fijne naalden en flexibele microcanules.

Direct na de injecties wordt er druk op de behandelde plek uitgeoefend met gaas.

De duur van de behandelingssessie varieert, maar is over het algemeen kort en hangt af van het aantal benodigde injecties.

Na de procedure kunt u in principe meteen uw normale activiteiten hervatten.

Het is normaal om na de injecties last te hebben van roodheid, kneuzingen en zwellingen. Deze bijwerkingen zijn over het algemeen tijdelijk en verdwijnen meestal binnen 24 tot 48 uur.

Indien gewenst, kunt u cold packs gebruiken om de zwelling te verminderen. Deze zijn verkrijgbaar bij de kliniek.

De zwelling kan na een behandeling van de lippen, neus of traangoot langer aanhouden dan bij andere behandelde gebieden. Als de symptomen niet verminderen, of als u andere reacties opmerkt, wordt aangeraden om contact op te nemen met de Doctor Contour Clinic.

 1. Cool
  Na uw behandeling wordt aangeraden om de behandelde plek te koelen met “Ice Packs”. Wissel deze packs elke 10 minuten af, maar plaats ze niet direct op de huid. Vermijd inspannende activiteiten voor 24 uur en voorkom blootstelling aan intense warmte, zoals een bezoek aan het solarium of de sauna.
 2. Calm
  Probeer gedurende de eerste nachten na de behandeling druk op de behandelde zones te vermijden. Indien mogelijk, slaap op uw rug. Voor pijnbestrijding kunt u paracetamol nemen, maar volg hierbij altijd het advies van uw arts.
 3. Clear
  Onthoud u 24 uur van alcohol en vermijd het gebruik van AHA, Retinols/Vitamine C therapieën of make-up op oliebasis binnen dezelfde periode.
  Gedurende een week na de behandeling dient u gezichtsbehandelingen, gezichtsreiniging, glycol- of AHA-peels, IPL- of energiebehandelingen en microdermabrasie te vermijden, tenzij uw arts anders adviseert.
  Masseer het behandelde gebied niet, tenzij dit expliciet is aangeraden door uw arts.
  Ideaal gezien brengt u geen make-up aan tot de dag na de ingreep.
  Voor patiënten die lipfiller krijgen, is het advies om minstens 24 uur na de injecties niet te roken – een perfect moment om te overwegen om helemaal te stoppen met roken.
  Vermijd ook het aanbrengen van lippenstift gedurende deze 24 uur.
  Aanvullend advies voor patiënten met neusfiller: Het wordt aangeraden om 24 uur na de injecties geen bril te dragen.
Scroll to Top