Bunny Lines

Storende lijntjes die zich vormen aan de zijkanten van je neus? Er is een oplossing! Door middel van spierontspannende behandelingen kunnen deze fijne rimpels effectief verminderd worden. Door ‘neusrimpels’ aan te pakken, zul je er verfrist en jeugdiger uitzien, wat een positieve invloed heeft op je zelfvertrouwen.

Wat zijn ‘neusrimpels’ of ‘bunny lines’?

Deze fijne lijntjes ontstaan aan beide kanten van de neus door spiercontracties. Ze hebben hun bijnaam te danken aan de beweging van een konijnenneus. Vaak worden ze zichtbaar als iemand lacht, maar bij sommigen kunnen ze continu zichtbaar zijn. Overmatige spierbewegingen kunnen deze rimpels doen ontstaan. Hoewel ze medisch gezien niet ernstig zijn, kunnen ze als onaangenaam worden beschouwd en het algehele uiterlijk beïnvloeden.

Hoe functioneert een ‘neusrimpels’-behandeling?

Deze behandeling houdt in dat een spierontspanner direct in de rimpel-veroorzakende spieren wordt geïnjecteerd. Hierdoor ontspannen deze spieren, waardoor de rimpels verminderen.

Procedure stappen:

 1. Overleg met de arts over je wensen.
 2. Bepaal samen met de arts de beste aanpak.
 3. Voorafgaand worden er foto’s gemaakt.
 4. Het behandelgebied wordt gereinigd.
 5. Invoering van de spierontspanner via een fijne naald.
 6. Na de ingreep kun je je normale routine voortzetten.

Verwachte resultaten:

Binnen 3-5 dagen zijn de eerste effecten zichtbaar, maar het volledige resultaat manifesteert zich na ongeveer 10-14 dagen. Je kunt dan een gladdere huid rondom je neus verwachten. De effecten duren doorgaans 3-4 maanden. Regelmatige herhaling van de behandeling kan de duur van de effectiviteit verlengen.

Zorg voor en na de procedure:

Voorzorg:

 • Geen alcohol 24 uur vooraf.
 • Vermijd bloedverdunnende medicatie een dag voor de behandeling.
 • Zorg ervoor dat je niet zwanger bent of borstvoeding geeft.

Nazorg:

 • Vermijd platliggen en bukken gedurende 4 uur na de behandeling.
 • Rook en sport niet gedurende de eerste 24 uur.
 • Masseer het behandelde gebied niet binnen de eerste 24-48 uur.

 

FAQ

Met een dunne naald worden spierontspannende injecties toegediend in bepaalde gezichtsspieren. Deze zorgen ervoor dat de signalen tussen de zenuw en spier geblokkeerd worden. Dit leidt tot een verminderde spieractiviteit waardoor rimpels en lijntjes minder zichtbaar worden, of zelfs volledig verdwijnen.

Binnen 2-8 dagen na de injectie start het vervagen van de rimpels. Na ongeveer 4 weken is het optimale effect zichtbaar. Dit effect houdt tussen de 6-8 weken aan. Vanaf 8 weken neemt het effect geleidelijk af. Na 12 weken is het effect ongeveer gehalveerd en na 4 maanden is 80% van het effect verdwenen. Veel patiënten kiezen ervoor om de behandeling elke 3-4 maanden te herhalen, maar dit varieert per persoon. Mannen, mensen die sporten en personen met een gespierder uiterlijk kunnen mogelijk grotere en vaker doses nodig hebben.

Hoewel rimpelinjecties een medische ingreep zijn die door een arts wordt uitgevoerd en enige risico’s met zich meebrengt, worden ze over het algemeen als veilig beschouwd met een laag risico op complicaties.

 • Regelmatig voorkomende blauwe plekken en zwellingen op de injectieplaats.
 • Lichte hoofdpijn na de injectie in ongeveer 10% van de gevallen, meestal niet langer dan 24 uur.
 • Het zakken van wenkbrauw of ooglid bij 2% van de patiënten, kan tot 3 weken aanhouden.
 • Soms zijn meerdere behandelingen nodig voor het beste resultaat.
 • Infecties zijn zeer zeldzaam.

De behandeling veroorzaakt minimale pijn. Er wordt een lichte prik gevoeld tijdens de injectie en een kortstondig branderig gevoel. Hoewel de behandeling zelf slechts ongeveer 5 minuten duurt, zijn er voorbereidende stappen zoals het maken van foto’s, ondertekenen van een toestemmingsformulier en ontsmetting, waardoor de totale afspraak ongeveer 30 minuten duurt.

Uw esthetisch arts Dr. Kim Detollenaere kan adviseren om de eerste dagen vaak te fronsen of andere gezichtsuitdrukkingen te maken.

 • Vermijd druk op de behandelde plek gedurende de eerste 24-48 uur.
 • Raak of masseer het behandelde gebied niet aan, zeker niet binnen 24 uur.
 • Wacht met het aanbrengen van make-up tot minstens 6-8 uur na de behandeling, of liever tot de volgende dag.

Ongeveer 2 weken na uw eerste behandeling wordt meestal een vervolgafspraak ingepland om de resultaten te beoordelen. Om de effecten te behouden, zijn regelmatige behandelingen aan te raden; dit kunt u bespreken met uw arts tijdens uw afspraak.

Scroll to Top