Haar Fillers

Bijna iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met het fenomeen van haar dat dunner wordt of uitvalt. Dit kan meer zijn dan alleen een esthetisch probleem; het kan ook een aanzienlijke invloed hebben op het zelfvertrouwen van zowel mannen als vrouwen. Echter, dankzij recente ontwikkelingen is er een nieuwe behandeling beschikbaar: haarfillers. Deze injecties zijn ontworpen om de groei van nieuwe, fijnere haren te stimuleren, met als resultaat een vollere, gezondere haardos die het zelfvertrouwen kan herstellen.

Wie zijn de ideale kandidaten voor Hair Filler?

 • Mannen en vrouwen van elke leeftijd die te maken hebben met alopecia, in elke fase van de aandoening.
 • Individuen met dun haar en significant haarverlies.
 • Degenen die streven naar meer volume in hun haar.
 • Het kan ook nuttig zijn in combinatie met een haartransplantatie, om de overlevingskans van getransplanteerde haarfollikels te vergroten.

Verlies van Haarvolume en Haardikte

 • Bij individuen van alle leeftijden en geslachten kan het fenomeen van haaruitval, ook bekend als alopecia, en het dunner worden van het haar optreden.
 • Er zijn diverse factoren die hieraan kunnen bijdragen, waaronder genetische aanleg, hormonale veranderingen, ouder worden, de fysieke stress van een bevalling, psychologische stress, en dieet. Deze factoren kunnen een nadelig effect hebben op de delicate haarfollikels.
 • Naarmate de tijd vordert, is het gebruikelijk dat het haar geleidelijk zijn volheid verliest, en dat de voorheen vitale haarfollikels minder actief worden.

Wat doen Hair Fillers juist?

Bij de Doctor Contour Clinic zijn we gespecialiseerd in het toepassen van de DR. CYJ Hair Filler behandeling, een baanbrekende oplossing in de strijd tegen erfelijk haarverlies. Deze geavanceerde therapie maakt gebruik van peptidentechnologie en wordt direct in de hoofdhuid geïnjecteerd om zowel de kwaliteit als de dichtheid van het haar te verbeteren.

Kenmerken van Dr. CYJ Hair Filler:

 • Haargroeistimulatie: Activeert de haarstamcellen voor hernieuwde groei
 • Remmen van Haaruitval: Blokkeert de vorming van BMP4 en DKK-1, cruciale factoren bij haarverlies
 • Antioxidant Werking: Beschermt de haarwortel tegen vrije radicalen en oxidatieve stress
 • Stimulatie Angiogenese: Bevordert de doorbloeding van de hoofdhuid, zodat de haarwortel voldoende voeding krijgt door nieuwe bloedvatvorming

Bovendien is de behandeling verrijkt met de gepatenteerde Caregen ‘Sustained Release Technology’, die zorgt voor een langzame en gestage afgifte van de actieve ingrediënten. Deze technologie is een complete doorbraak in de manier waarop actieve ingrediënten worden afgeleverd aan de haarfollikels.

Voor- en Nazorg

Voor de behandeling:

 • Zorg voor een schone hoofdhuid: geen gel, haarlak, of toppik
 • De behandeling kan gevoelig zijn; overweeg om een pijnstiller te nemen 45 minuten voor de behandeling
 • Je kan direct je normale activiteiten hervatten na de behandeling; mogelijk is er wat roodheid op de behandelde plek, maar dit is minimaal
 • Let op: voor het beste resultaat zijn 3 tot 4 behandelingen nodig, met intervallen van 2-4 weken (bij de laatste ‘booster’ behandeling wordt een pauze van 3 maanden ingelast)

Nazorg

Vermijd sporten direct na de behandeling tot de volgende dag.

FAQ

Bij Doctor Contour Clinic zal Dr. Kim Detollenaere vóór de behandeling een grondige analyse van uw hoofdhuid en haar uitvoeren. Samen met u wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld om het gewenste resultaat te behalen. Klinische studies tonen aan dat 4 sessies met een interval van 2 weken doeltreffende resultaten opleveren. De arts zal deskundig advies geven over de hoeveelheid en frequentie van de behandelingen. Gedurende de procedure worden met een fijne naald meerdere injecties in de geselecteerde zones van de hoofdhuid toegediend. Indien gewenst, kan er vooraf om een verdovende gel worden gevraagd om ongemak te minimaliseren.

Beide opties zijn mogelijk; de arts zal deze opties met u bespreken tijdens uw consultatie.

Een Hair Filler behandeling bij Doctor Contour Clinic is over het algemeen zeer veilig. Eventuele complicaties zijn meestal beperkt tot lichte roodheid en huidirritatie na het injecteren, die meestal binnen 72 uur verdwijnen.

Na de eerste behandelingssessie kan het haaruitvalproces al stoppen. Vervolgsessies stimuleren de bloedsomloop en revitaliseren de haarzakjes aanzienlijk, waardoor de haargroei wordt versneld. Klinisch onderzoek heeft een gemiddelde toename van de haardichtheid met 22,3% en de haardikte met 26% aangetoond na een cyclus van 4 sessies. Een volledige behandeling kan het haaruitvalproces tot ongeveer een jaar tegengaan.

 • Standaard: 1 sessie per 2 weken, gedurende 8 weken (totaal 4 sessies)
 • Intensief: 4 sessies om de 2 weken, gevolgd door maandelijkse onderhoudssessies voor 3-6 maanden
 • Onderhoud: 1 sessie om het half jaar
 • Aanvullende Verzorging: Wordt in overleg met de behandelende arts vastgesteld
Scroll to Top