Kinplooien en Kinputjes

Erger je je aan de kleine deukjes in je kin, die lijken op de textuur van een sinaasappelschil? Dit kan het gevolg zijn van een hyperactieve mentale spier in de kin. Als dit je stoort, hebben we een oplossing voor je.

Wat houdt een ‘sinaasappelhuid’ of ‘cellulitis’ kin in?

Dit fenomeen, ook wel aangeduid als ‘golfbal-kin’, ontstaat wanneer de musculus mentalis overactief is. Deze spier is betrokken bij veel van onze dagelijkse gezichtsbewegingen, zoals praten en lachen. Bij sommige mensen leidt dit tot het vormen van kleine deukjes in de kin.

Consultatie

Overweeg een consult bij Doctor Contour Clinic om te ontdekken welke procedure voor jou het meest geschikt is. De kosten van de eerste consultatie worden afgetrokken van de totale kosten van de procedure als je besluit de behandeling bij ons te laten uitvoeren.

Hoe functioneert de BTX kin-behandeling?

Met een simpele BTX-injectie kunnen we deze overactieve kinspier tot rust brengen. BTX is een neurotoxine dat tijdelijk de communicatie tussen zenuw en spier verhindert, waardoor de spier minder actief wordt. Dit resulteert in een afname van het volume van de spier, waardoor de kin er gladder en steviger uitziet.

Verloop van de behandeling

Dit is een laagdrempelige behandeling die je normale dagelijkse activiteiten niet in de weg staat. De procedure zelf is vrij snel en neemt slechts ongeveer 15 minuten in beslag.

 1. Bespreking met Dr. Kim Detollenaere over je verwachtingen
 2. Voor-foto’s worden gemaakt van het te behandelen gebied
 3. Het behandelgebied wordt gereinigd en gedesinfecteerd
 4. De BTX wordt geïnjecteerd via enkele kleine prikjes
 5. Twee weken na de behandeling kunnen voor- en na-foto’s worden vergeleken om de resultaten te evalueren

Verwachte resultaten

Binnen 3-5 dagen beginnen de eerste subtiele veranderingen zichtbaar te worden, met het volledige effect dat zich na 10-14 dagen ontvouwt. Dit resulteert in een strakkere en meer gedefinieerde kin. Het effect is meestal 3 tot 4 maanden merkbaar. Herhaalde behandelingen kunnen leiden tot een langer aanhoudend effect.

Voor- en Nazorg

Voorzorgsmaatregelen

 • Vermijd 24 uur voor de behandeling alcohol
 • Gebruik 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunnende medicijnen
 • Verzeker jezelf ervan dat je niet zwanger bent of borstvoeding geeft voor de behandeling

Nazorg

 • Vermijd 4 uur na de behandeling platliggen en bukken
 • 24 uur niet roken en sporten
 • 24 – 48 uur het behandelde gebied niet masseren
 • 24 uur lang geen make-up dragen

FAQ

Met een dunne naald worden spierontspannende injecties toegediend in bepaalde gezichtsspieren. Deze zorgen ervoor dat de signalen tussen de zenuw en spier geblokkeerd worden. Dit leidt tot een verminderde spieractiviteit waardoor rimpels en lijntjes minder zichtbaar worden, of zelfs volledig verdwijnen.

Binnen 2-8 dagen na de injectie start het vervagen van de rimpels. Na ongeveer 4 weken is het optimale effect zichtbaar. Dit effect houdt tussen de 6-8 weken aan. Vanaf 8 weken neemt het effect geleidelijk af. Na 12 weken is het effect ongeveer gehalveerd en na 4 maanden is 80% van het effect verdwenen. Veel patiënten kiezen ervoor om de behandeling elke 3-4 maanden te herhalen, maar dit varieert per persoon. Mannen, mensen die sporten en personen met een gespierder uiterlijk kunnen mogelijk grotere en vaker doses nodig hebben.

Hoewel rimpelinjecties een medische ingreep zijn die door een arts wordt uitgevoerd en enige risico’s met zich meebrengt, worden ze over het algemeen als veilig beschouwd met een laag risico op complicaties.

 • Regelmatig voorkomende blauwe plekken en zwellingen op de injectieplaats.
 • Lichte hoofdpijn na de injectie in ongeveer 10% van de gevallen, meestal niet langer dan 24 uur.
 • Het zakken van wenkbrauw of ooglid bij 2% van de patiënten, kan tot 3 weken aanhouden.
 • Soms zijn meerdere behandelingen nodig voor het beste resultaat.
 • Infecties zijn zeer zeldzaam.

De behandeling veroorzaakt minimale pijn. Er wordt een lichte prik gevoeld tijdens de injectie en een kortstondig branderig gevoel. Hoewel de behandeling zelf slechts ongeveer 5 minuten duurt, zijn er voorbereidende stappen zoals het maken van foto’s, ondertekenen van een toestemmingsformulier en ontsmetting, waardoor de totale afspraak ongeveer 30 minuten duurt.

Uw esthetisch arts Dr. Kim Detollenaere kan adviseren om de eerste dagen vaak te fronsen of andere gezichtsuitdrukkingen te maken.

 • Vermijd druk op de behandelde plek gedurende de eerste 24-48 uur.
 • Raak of masseer het behandelde gebied niet aan, zeker niet binnen 24 uur.
 • Wacht met het aanbrengen van make-up tot minstens 6-8 uur na de behandeling, of liever tot de volgende dag.

Ongeveer 2 weken na uw eerste behandeling wordt meestal een vervolgafspraak ingepland om de resultaten te beoordelen. Om de effecten te behouden, zijn regelmatige behandelingen aan te raden; dit kunt u bespreken met uw arts tijdens uw afspraak.

Scroll to Top