Wenkbrauwlifting

Verjong je uitstraling door middel van een niet-operatieve BTX wenkbrauwverhoging. Door BTX zorgvuldig te injecteren op bepaalde plaatsen net onder de wenkbrauwen, wordt een tijdelijke verheffing van de wenkbrauwen bereikt, wat je gezicht een vernieuwde, levendige look geeft.

Zeg vaarwel tegen doorhangende wenkbrauwen

Sommigen hebben van nature lager hangende wenkbrauwen, terwijl bij anderen de wenkbrauwen zakken door de invloed van tijd en zwaartekracht. Een BTX wenkbrauwlift biedt een natuurlijke oplossing hiervoor. Door bepaalde delen van de spier rond de ogen te ontspannen met enkele nauwkeurige injecties net onder de wenkbrauw, worden de wenkbrauwen subtiel gelift.

Natuurlijk gaat het hier niet om een drastische gezichtsverandering. De wenkbrauwlift biedt een fijne aanpassing aan je uitstraling. Het geeft je een helderdere blik, waardoor je er minder moe uitziet.

Vanwege het natuurlijke effect van deze behandeling, zal je directe omgeving moeilijk kunnen pinpointen wat er precies anders is. Je krijgt waarschijnlijk complimenten zoals “Je ziet er stralend uit!”, zonder dat ze beseffen dat BTX de oorzaak is.

Als je het wilt, kun je het krijgen.

In principe is een wenkbrauwlift met BTX voor iedereen geschikt. BTX is tijdelijk en de resultaten blijven ongeveer 3 tot 4 maanden behouden. Mocht je erachter komen dat het niets voor jou is, wees gerust, het effect zal snel verdwijnen.

Belangrijk: zorg ervoor dat je een ervaren arts consulteert voor deze behandeling. Verkeerd toegediende BTX kan leiden tot een vlakke wenkbrauwboog. In sommige situaties kan dit zelfs resulteren in een hangend ooglid.

Verloop van de behandeling

Dit is een laagdrempelige behandeling die je normale dagelijkse activiteiten niet in de weg staat. De procedure zelf is vrij snel en neemt slechts ongeveer 15 minuten in beslag.

Verwachte resultaten

Binnen 3-5 dagen beginnen de eerste subtiele veranderingen zichtbaar te worden, met het volledige effect dat zich na 10-14 dagen ontvouwt. Dit resulteert in een strakkere en meer gedefinieerde kin. Het effect is meestal 3 tot 4 maanden merkbaar. Herhaalde behandelingen kunnen leiden tot een langer aanhoudend effect.

Voor- en Nazorg

Voorzorgsmaatregelen

 • Vermijd 24 uur voor de behandeling alcohol
 • Gebruik 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunnende medicijnen
 • Verzeker jezelf ervan dat je niet zwanger bent of borstvoeding geeft voor de behandeling

Nazorg

 • Vermijd 4 uur na de behandeling platliggen en bukken
 • 24 uur niet roken en sporten
 • 24 – 48 uur het behandelde gebied niet masseren
 • 24 uur lang geen make-up dragen
 

FAQ

Met een dunne naald worden spierontspannende injecties toegediend in bepaalde gezichtsspieren. Deze zorgen ervoor dat de signalen tussen de zenuw en spier geblokkeerd worden. Dit leidt tot een verminderde spieractiviteit waardoor rimpels en lijntjes minder zichtbaar worden, of zelfs volledig verdwijnen.

Binnen 2-8 dagen na de injectie start het vervagen van de rimpels. Na ongeveer 4 weken is het optimale effect zichtbaar. Dit effect houdt tussen de 6-8 weken aan. Vanaf 8 weken neemt het effect geleidelijk af. Na 12 weken is het effect ongeveer gehalveerd en na 4 maanden is 80% van het effect verdwenen. Veel patiënten kiezen ervoor om de behandeling elke 3-4 maanden te herhalen, maar dit varieert per persoon. Mannen, mensen die sporten en personen met een gespierder uiterlijk kunnen mogelijk grotere en vaker doses nodig hebben.

Hoewel rimpelinjecties een medische ingreep zijn die door een arts wordt uitgevoerd en enige risico’s met zich meebrengt, worden ze over het algemeen als veilig beschouwd met een laag risico op complicaties.

 • Regelmatig voorkomende blauwe plekken en zwellingen op de injectieplaats.
 • Lichte hoofdpijn na de injectie in ongeveer 10% van de gevallen, meestal niet langer dan 24 uur.
 • Het zakken van wenkbrauw of ooglid bij 2% van de patiënten, kan tot 3 weken aanhouden.
 • Soms zijn meerdere behandelingen nodig voor het beste resultaat.
 • Infecties zijn zeer zeldzaam.

De behandeling veroorzaakt minimale pijn. Er wordt een lichte prik gevoeld tijdens de injectie en een kortstondig branderig gevoel. Hoewel de behandeling zelf slechts ongeveer 5 minuten duurt, zijn er voorbereidende stappen zoals het maken van foto’s, ondertekenen van een toestemmingsformulier en ontsmetting, waardoor de totale afspraak ongeveer 30 minuten duurt.

Uw esthetisch arts Dr. Kim Detollenaere kan adviseren om de eerste dagen vaak te fronsen of andere gezichtsuitdrukkingen te maken.

 • Vermijd druk op de behandelde plek gedurende de eerste 24-48 uur.
 • Raak of masseer het behandelde gebied niet aan, zeker niet binnen 24 uur.
 • Wacht met het aanbrengen van make-up tot minstens 6-8 uur na de behandeling, of liever tot de volgende dag.

Ongeveer 2 weken na uw eerste behandeling wordt meestal een vervolgafspraak ingepland om de resultaten te beoordelen. Om de effecten te behouden, zijn regelmatige behandelingen aan te raden; dit kunt u bespreken met uw arts tijdens uw afspraak.

Scroll to Top