Vergroting van Jukbeenderen

Door de invloed van sociale media en de verminderende taboes rond cosmetische behandelingen, worden jukbeenfillers steeds populairder. Het middengezicht speelt een cruciale rol in onze algehele uitstraling en hoe we ouderdom waarnemen. Prominente jukbeenderen zijn een sleutelcomponent van een aantrekkelijk gezichtsprofiel. Als we ouder worden, is het verliezen van volume in de wangen vaak één van de eerste tekenen van veroudering.

Doelen van Jukbeenfillers

Er zijn voornamelijk twee redenen waarom mensen kiezen voor jukbeenfillers:

 1. Veroudering tegengaan: Bij het ouder worden verliezen patiënten niet alleen volume in de wangen; er vindt ook botresorptie plaats, wat leidt tot minder steun voor de gezichtsweefsels en het ontstaan van nasolabiale plooien en rimpels.
 2. Esthetische verbetering: Jongere patiënten kiezen vaak voor jukbeenfillers om het schoonheidsideaal na te streven en hun jukbeenderen te accentueren.

Wat is mogelijk met Jukbeenfillers?

 • Vergroten van Jukbeenderen: Ideaal voor patiënten met platte of onderontwikkelde wangen.
 • Verbeteren van Huidconditie: Jukbeenfillers kunnen rimpels verminderen en volumeverlies in de wangen herstellen.
 • Hervorming van de Wangen: De behandeling kan worden aangepast om volume toe te voegen waar het nodig is, afhankelijk van de anatomie van de patiënt.
 • Verouderingsbestrijding: Fillers kunnen de stevigheid in het gezicht herstellen, die verloren gaat door botresorptie en volumeverlies.
 • Corrigeren van Asymmetrie: Vele mensen hebben van nature enige asymmetrie in hun wangen, wat met fillers kan worden aangepast.

Het Proces van een Jukbeenfiller Behandeling

In de onderstaande afbeelding zie je een stap-voor-stap weergave van hoe een jukbeenfiller behandeling verloopt.

Voorzorg en Nazorg bij Jukbeenfillers

Vermijden na de Behandeling:

 • Make-up gedurende 4 uur na de behandeling
 • Intensieve lichamelijke inspanning op de dag van de behandeling
 • Zure producten voor 24 uur na de behandeling
 • Bezoek aan spa’s, sauna’s en het beoefenen van hot yoga voor 1 week na de behandeling.

FAQ

De arts evalueert het gezicht van de patiënt zorgvuldig en stelt op basis van een anamnese en grondig onderzoek de optimale dosis vast.
Indien een patiënt in het verleden complicaties heeft ervaren met fillers, een beperkt budget heeft, of streeft naar een meer ingetogen effect, kan er gekozen worden voor een aanvangsdosis aan de lagere kant.
De benodigde hoeveelheid filler voor de wangen kan sterk variëren. Terwijl sommige patiënten al tevreden zijn met 1 ml, hebben anderen mogelijk 4 ml nodig om het gewenste resultaat te bereiken.
Bij Doctor Contour Clinic hanteren we over het algemeen een gefaseerde aanpak. We starten doorgaans met het injecteren van maximaal 2 ml in de jukbeenderen. Een aantal weken later volgt een controleafspraak, waarbij indien nodig aanvullende injecties kunnen worden gegeven totdat het beoogde resultaat is bereikt.
Veel patiënten geven aan: “Ik was eigenlijk best gecharmeerd van de zwelling na de laatste behandeling en vond het jammer toen deze afnam.” In dergelijke gevallen adviseren we de patiënt om over te gaan tot een extra injectie van 2 ml, en dit proces te herhalen totdat de zwelling niet langer als wenselijk wordt ervaren. 🙂

De behandeling is meestal niet pijnlijk, dankzij de verdovende stof die al in de fillers aanwezig is. Indien een canule wordt gebruikt, kan een lokale verdoving worden toegepast voordat de behandeling begint. Om het comfort te verhogen en blauwe plekken te minimaliseren, wordt vaak ijs gebruikt.

Vóór de behandeling wordt er uitgebreid gesproken over de verwachtingen en de gewenste resultaten. De arts, met een scherp esthetisch oog, adviseert vervolgens welke technieken optimaal zouden zijn. Na dit overleg wordt het gezicht ontsmet en wordt de filler zorgvuldig ingespoten.

Reken op een bezoek van ongeveer 30 tot 45 minuten, inclusief het uitgebreide consult. Bij het plaatsen van meerdere fillers kan de behandeltijd variëren.

Er kan wat roodheid en zwelling optreden. In enkele gevallen verschijnt een kleine blauwe plek op de injectieplaats. Hoewel de wangen in eerste instantie scherper kunnen lijken, verzacht dit effect meestal na twee dagen, waardoor een natuurlijkere uitstraling ontstaat.

De procedure kent enkele risico’s, zoals blauwe plekken, tijdelijke zwelling, zeldzame infecties, en zeer zeldzaam necrose of blindheid. Bij Doctor Contour Clinic zijn ze uitgerust om snel te reageren op complicaties, indien die zich voordoen.

Na de behandeling wordt aangeraden om make-up voor minstens 4 uur, zware inspanningen op de dag van behandeling, zure producten voor 24 uur en sauna’s of hete yoga voor een week te vermijden.

Het effect is vrijwel direct zichtbaar, maar kan initieel gepaard gaan met zwelling, die geleidelijk afneemt. Eventuele asymmetrie die direct na de behandeling zichtbaar is, zal meestal binnen enkele weken verminderen.

Dit varieert per persoon, maar over het algemeen blijven de resultaten van de behandeling ongeveer 8 maanden tot 1,5 jaar zichtbaar. Er zijn veel factoren die dit kunnen beïnvloeden, zoals de stofwisseling van de patiënt, de gebruikte dosis en het specifieke product dat wordt gebruikt.

Scroll to Top