Liquid Facelift

Het Alternatief voor een Chirurgische Facelift

Niet-chirurgische behandelingen winnen snel aan populariteit als een alternatief voor traditionele plastische chirurgie. Bij Doctor Contour Clinic ervaren we een sterke toename in de vraag naar anti-rimpel injecties en fillers, mede dankzij de buitengewone resultaten die Dr. Detollenaere bereikt met vloeibare facelifts.

Een vloeibare facelift, mogelijk in combinatie met anti-rimpel behandelingen, kan bijdragen aan een voller en jonger uiterlijk zonder de noodzaak van een chirurgische ingreep.

Wie komt in aanmerking voor een vloeibare facelift?

Wat is de oorzaak van het ouder lijken van een gezicht? Het antwoord is complex en kan worden toegeschreven aan meerdere factoren, zoals rimpels, lijnen, pigmentvlekken en verslapping van de huid.

Een kritische factor is echter het verlies van structurele ondersteuning. Naarmate we ouder worden, verliezen we niet alleen botmassa, maar ook de stevigheid van het zachte weefsel neemt af.

Dit volumeverlies kan leiden tot een dunnere uitstraling van het gezicht, rimpels, plooien en een algemene verzakking van de gelaatscontouren.

Liquid Face Fillers kunnen deze problemen aanpakken.

Voor wie is de liquid facelift ideaal?

 • Goede kandidaten voor de liquid facelift vertonen vaak de eerste tekenen van veroudering en zijn meestal in hun 30s of 40s voordat de huid aanzienlijk begint door te zakken.
 • Wanneer de huid significant verslapt en fillers geen oplossing meer bieden, wordt een gesprek over plastische chirurgie overwogen.

Behandelingszones voor vloeibare facelift

Fillers kunnen strategisch in verschillende delen van het gezicht worden geïnjecteerd om volume te herstellen.

Vaak wordt het gezicht in drie delen beschouwd:

 • Bovenste gezicht (Upper Face)
 • Midden gezicht (Midface)
 • Onderste gezicht (Lower Face)

Hoe draagt een filler bij aan de verbetering van deze zones?

 • Bovenste Gezicht (Upperface):

  Antirimpelinjecties worden vaak toegepast in het voorhoofd, het fronsgebied en bij de kraaienpootjes om lijnen en rimpels te verminderen.

  Fillers kunnen worden gebruikt om volume toe te voegen aan de slapen, wat kan helpen om een uitgehold uiterlijk te verminderen. Onder de ogen kunnen fillers donkere kringen en holtes verminderen, wat bijdraagt aan een frisser en jeugdiger uiterlijk.

 • Midden Gezicht (Midface):

  Naarmate mensen ouder worden, is volumeverlies in de wangen vaak het eerste dat opvalt. Dit kan een vermoeid en ouder uiterlijk geven.
  Fillers kunnen dit volumeverlies corrigeren door de wangen weer voller te maken.
  Ze kunnen ook worden gebruikt om de wangen vorm te geven en een harmonieus uiterlijk te creëren, zoals de gewilde V-vorm, wat bijdraagt aan een jeugdiger uitstraling.

  Wat ook kan behandeld worden zijn de nasolabiale plooien, de plooi van de neus tot aan de mond, en hiervoor worden fillers gebruikt.

 • Onderste Gezicht (Lower Face):

  Bij een vloeibare facelift zijn de lippen, kin en kaaklijn essentiële gebieden die worden aangepakt. Fillers kunnen worden gebruikt om de lippen voller te maken, wat kan helpen om een jeugdiger en sensueler uiterlijk te creëren.

  Het definiëren van de kaaklijn en het verbeteren van de kin zijn behandelingen die recentelijk in populariteit zijn toegenomen. Deze behandelingen kunnen bijdragen aan een sterkere en meer gedefinieerde gezichtscontour.
  Deze behandelingen zijn vooral populair bij jongere cliënten (20-30 jaar) die hun gezichtsprofiel willen verbeteren zonder chirurgische ingrepen.

Verloop van een vloeibare gezichtsfiller behandeling

In de volgende illustratie wordt stapsgewijs uitgelegd hoe een vloeibare gezichtsfiller behandeling verloopt.

Voor- en nazorg van een vloeibare facelift

 • Vermijd make-up voor 4 uur na de behandeling
 • Vermijd intense lichamelijke activiteit op de dag van de behandeling
 • Gebruik geen zure huidproducten voor 24 uur
 • Vermijd gedurende een week spa’s, sauna’s, gezichtsmassages en hete yoga.

  Het effect van een vloeibare facelift is direct na de behandeling zichtbaar.

FAQ

Elke patiënt heeft unieke behoeften, dus de aanpak van een liquid facelift varieert. Dr. Kim Detollenaere start met een grondige evaluatie van het gezicht van de patiënt, en neemt diens medische voorgeschiedenis en verwachtingen door.
Het aantal ml fillers dat wordt geïnjecteerd, is afgestemd op de esthetische doelen van de patiënt samen met de beoordeling van de arts.
Een lokaal verdovingsmiddel, zoals een crème of een injectie, kan gebruikt worden voor comfort. In Doctor Contour Clinic gebruiken we vaak fillers die al een verdovingsmiddel bevatten. ‘Icepacks’ kunnen worden gebruikt om pijn en zwelling te minimaliseren. Voordat de behandeling begint, wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd. Indien noodzakelijk wordt verdoving aangebracht, waarna de arts de fillers injecteert. Voor een complete vloeibare facelift zijn gemiddeld 3 tot 4 injecties nodig.

Het is normaal om blauwe plekken en zwellingen te ervaren, die meestal binnen 48 uur verminderen. Soms merken patiënten een verschil in de symmetrie tussen beide gezichtshelften, wat vaak een reflectie is van de oorspronkelijke asymmetrie van hun gezicht. Deze verschillen trekken meestal binnen enkele weken weer recht. Een controlebezoek na ongeveer 2 weken kan gepland worden indien Dr. Kim Detollenaere dit nodig acht. Voor lipfillers zijn vaak vervolgbehandelingen nodig. Patiënten krijgen uitgebreide instructies en veiligheidsinformatie voor de nazorg.

 • Vermijd make-up gedurende 4 uur na de behandeling.
 • Doe geen intensieve oefeningen op de dag van de behandeling.
 • Vermijd zure producten gedurende 24 uur.
 • Ga gedurende 1 week niet naar een spa, sauna, gezichtsmassage of hete yoga.
 • Het effect van de vloeibare facelift is direct na de behandeling zichtbaar.

Deze vraag krijgt men vaak en het antwoord varieert, afhankelijk van meerdere factoren, zoals de individuele anatomie en het metabolisme van de patiënt, het geïnjecteerde volume en het type filler dat wordt gebruikt. Veel patiënten keren na ongeveer 6 maanden terug voor mogelijke bijstelling, indien nodig. Daarna kan het resultaat meerdere jaren aanhouden. Voor patiënten die verdere veranderingen wensen, kan een vervolgafspraak enkele weken na de initiële behandeling gepland worden, om aanvullende injecties te overwegen. Opvolgafspraken worden aangeraden, afgestemd op de tevredenheid van de patiënt met de initiële resultaten.

Scroll to Top