Jelly Roll: Rimpeltjes en Fijne Lijntjes Onder de Ogen

Last van kleine plooitjes rond je ogen bij het lachen?
Deze plooitjes kunnen je een vermoeide en oudere uitstraling geven. Dankzij de BTX Jelly Roll behandeling kun je er weer fris en jeugdig uitzien!

Wat houdt een BTX Jelly Roll in?

De BTX Jelly Roll behandeling is ontworpen om rimpels en fijne lijntjes onder de ogen te minimaliseren. Deze rimpels kunnen ontstaan door ouder worden, verminderde huidelasticiteit en blootstelling aan zonlicht.

Interessant om te weten: de huid onder de ogen is fragieler dan de huid elders in het gezicht, en de oogspieren zijn enkele van de meest actieve spieren in ons lichaam. Dit maakt dat rimpels hier snel kunnen opduiken. Naarmate we ouder worden, kunnen deze rimpels een vermoeide, en soms ontevreden, uitstraling geven.

Plan je online consultatie (€ 50)

Maak een afspraak bij Dr. Kim Detollenaere in de Doctor Contour Clinic om jouw mogelijkheden te bespreken. Na dit consult kun je zelf beslissen of je de behandeling wilt ondergaan. De kosten van het eerste consult worden verrekend met de totale kosten van de behandeling, indien je besluit verder te gaan.

Hoe verloopt de BTX Jelly Roll behandeling?

Bij deze esthetische procedure wordt een kleine hoeveelheid BTX in de spieren rond de ogen geïnjecteerd. BTX blokkeert de zenuwsignalen naar de spieren, waardoor ze ontspannen en de rimpels verzachten.

De procedure wordt doorgaans uitgevoerd met een fijne naald. Het is een snelle behandeling en wordt over het algemeen als minimaal oncomfortabel ervaren. Na de behandeling kunnen lichte zwelling, roodheid of blauwe plekken optreden, maar deze effecten verdwijnen meestal snel.

Procedure stappen:

 1. Overleg met de arts jouw wensen.
 2. Bepaal in samenspraak de beste aanpak.
 3. Voorafgaande foto’s van het te behandelen gebied.
 4. Het behandelgebied wordt gedesinfecteerd.
 5. Injectie van BTX met een dunne, steriele naald.
 6. Hervatting van dagelijkse activiteiten is doorgaans direct mogelijk.
 7. Vergelijk de resultaten aan de hand van voor-en-na foto’s.
 8. Geen herstelperiode; je kunt meteen je dagelijkse leven oppakken.

Verwachte resultaten:

De eerste tekenen zijn doorgaans binnen 3-5 dagen zichtbaar, met het volledige effect na 10-14 dagen. De huid rondom de ogen zal strakker ogen, waardoor je een verjongde blik krijgt. Dit effect houdt typisch 3 tot 4 maanden aan. Herhaling van de behandeling kan de effectduur verlengen.

Zorg voor en na de procedure:

Voorzorgsmaatregelen:

 • Vermijd 24 uur voor de behandeling alcohol.
 • Neem geen bloedverdunnende medicatie 24 uur voor de procedure.
 • Zorg dat je niet zwanger bent of borstvoeding geeft.

Nazorg:

 • Vermijd 4 uur na de behandeling platliggen en bukken.
 • Rook en sport niet binnen de eerste 24 uur na de behandeling.
 • Masseer het behandelde gebied niet binnen 24-48 uur.
 • Vermijd 24 uur make-up op het behandelde gebied.
 

FAQ

Met een dunne naald worden spierontspannende injecties toegediend in bepaalde gezichtsspieren. Deze zorgen ervoor dat de signalen tussen de zenuw en spier geblokkeerd worden. Dit leidt tot een verminderde spieractiviteit waardoor rimpels en lijntjes minder zichtbaar worden, of zelfs volledig verdwijnen.

Binnen 2-8 dagen na de injectie start het vervagen van de rimpels. Na ongeveer 4 weken is het optimale effect zichtbaar. Dit effect houdt tussen de 6-8 weken aan. Vanaf 8 weken neemt het effect geleidelijk af. Na 12 weken is het effect ongeveer gehalveerd en na 4 maanden is 80% van het effect verdwenen. Veel patiënten kiezen ervoor om de behandeling elke 3-4 maanden te herhalen, maar dit varieert per persoon. Mannen, mensen die sporten en personen met een gespierder uiterlijk kunnen mogelijk grotere en vaker doses nodig hebben.

Hoewel rimpelinjecties een medische ingreep zijn die door een arts wordt uitgevoerd en enige risico’s met zich meebrengt, worden ze over het algemeen als veilig beschouwd met een laag risico op complicaties.

 • Regelmatig voorkomende blauwe plekken en zwellingen op de injectieplaats.
 • Lichte hoofdpijn na de injectie in ongeveer 10% van de gevallen, meestal niet langer dan 24 uur.
 • Het zakken van wenkbrauw of ooglid bij 2% van de patiënten, kan tot 3 weken aanhouden.
 • Soms zijn meerdere behandelingen nodig voor het beste resultaat.
 • Infecties zijn zeer zeldzaam.

De behandeling veroorzaakt minimale pijn. Er wordt een lichte prik gevoeld tijdens de injectie en een kortstondig branderig gevoel. Hoewel de behandeling zelf slechts ongeveer 5 minuten duurt, zijn er voorbereidende stappen zoals het maken van foto’s, ondertekenen van een toestemmingsformulier en ontsmetting, waardoor de totale afspraak ongeveer 30 minuten duurt.

Uw esthetisch arts Dr. Kim Detollenaere kan adviseren om de eerste dagen vaak te fronsen of andere gezichtsuitdrukkingen te maken.

 • Vermijd druk op de behandelde plek gedurende de eerste 24-48 uur.
 • Raak of masseer het behandelde gebied niet aan, zeker niet binnen 24 uur.
 • Wacht met het aanbrengen van make-up tot minstens 6-8 uur na de behandeling, of liever tot de volgende dag.

Ongeveer 2 weken na uw eerste behandeling wordt meestal een vervolgafspraak ingepland om de resultaten te beoordelen. Om de effecten te behouden, zijn regelmatige behandelingen aan te raden; dit kunt u bespreken met uw arts tijdens uw afspraak.

Scroll to Top