Trichotest voor haarverlies

Haarverlies is een relatief veelvoorkomend probleem onder zowel mannen als vrouwen. Vaak proberen mensen eerst allerlei middeltjes thuis uit, voordat ze de stap zetten naar een gespecialiseerd arts. Bij Doctor Contour Clinic zijn we experts op het gebied van haarverlies en bieden we diverse behandelingen aan, zoals medicatie, eventueel in combinatie met PRP of haarfillers. Daarnaast kunnen we een extra gepersonaliseerde behandeling bieden die uitzonderlijk effectief is voor jouw genetische profiel, gebaseerd op een DNA-test: de TrichoTest™.

De prijs is inclusief begeleidend advies en -waar nodig- medische voorschriften.

Trichotest, DNA-test voor haarverlies

De TrichoTest™ van Fagron is een geavanceerde DNA-analyse die het mogelijk maakt om een behandeling te personaliseren voor de individuele patiënt. Deze persoonlijke benadering omvat zowel plaatselijke toepassingen (zoals lotions) als de consumptie van specifieke vitamines en mineralen, samengesteld door uw lokale apotheek.

Door de inzet van deze DNA-analyse is het haalbaar om met precisie die werkzame stoffen te identificeren die het meest effectief zijn voor de unieke behoeften van een patiënt. Bovendien wordt de dosering van elk bestanddeel fijn afgestemd op de patiënt, rekening houdend met zijn of haar unieke metabolische profiel.

Waar kijkt de TrichoTest™ naar?

De test onderzoekt elementen die uw haaruitval kunnen beïnvloeden, waaronder ontsteking, antioxidatieve activiteit, productie van collageen, hormoonbalans, eventuele tekorten aan vitamines of mineralen, de conditie van de bloedcirculatie, stressfactoren en de impact van medicatiegebruik.

Procedure

Een wangstrijkje wordt door de arts gebruikt om de test uit te voeren. Samen met de patiënt vult de arts ook een enquête in over essentiële levensstijlaspecten. Vervolgens wordt zowel het DNA van de patiënt als de informatie uit de levensstijlvragenlijst onderzocht in een laboratorium met specifieke expertise. De TrichoTest™ evalueert 48 genetische markers binnen 13 genen die gerelateerd zijn aan haarverlies.

Binnen een periode van 4 tot 5 weken krijgt de arts een gedetailleerd verslag met daarin de effectiviteit van verschillende actieve stoffen op basis van het genetisch profiel van de patiënt. Op basis hiervan schrijft de arts een gepersonaliseerd medicatieplan voor. Deze op maat gemaakte behandeling kan vervolgens door de lokale apotheek worden samengesteld.

Wie is de doelgroep?

  • Personen die al meerdere behandelmethodes hebben getest zonder veel succes.
  • Genetisch bepaalde haaruitval.
  • Haaruitval door hormonale oorzaken (androgenetische alopecia).
  • Haarverlies dat leidt tot kale plekken (alopecia areata).
  • Haarverlies veroorzaakt door ziekte, stress of het gebruik van bepaalde medicijnen (telogeen effluvium).

De pluspunten

Deze analyse helpt bij het identificeren van de behandelingen die specifiek voor jou effectief zijn, biedt dus op maat gemaakte oplossingen. Zo kom je erachter of het gebruik van middelen zoals Minoxidil, Finasteride, of bepaalde vitamines en mineralen aan te raden is voor jou. Tevens is het mogelijk om te bepalen of een PRP-behandeling voordelig zou kunnen zijn.

  • Je ontvangt een behandeling die volledig is afgestemd op jouw unieke behoeften, inclusief een aangepast medicatievoorschrift.
  • De procedure om deze informatie te verkrijgen is volkomen pijnloos, snel, en eenvoudig uit te voeren.
  • Omdat je genetische make-up onveranderlijk is, bieden de resultaten van deze test een levenslange waarde.
  • Je kunt deze inzichten gebruiken om haarverlies te vertragen of zelfs te stoppen, en door de optimale voedingsstoffen te gebruiken, kun je de gezondheid van je haar verbeteren.

Hoe inboeken? Boek een consultatie haarverlies in op de boekingspagina.


Scroll to Top