Face Slimming

De behandeling voor het verfijnen van de gezichtscontouren, ook bekend als Masseter Slimming = kaaklijnvermagering, is een veelgevraagde procedure in Doctor Contour Clinic, en is bijzonder populair onder onze Aziatische patiënten.

Het ideaal van een aantrekkelijke, vrouwelijke gezichtsvorm — zoals een V-vormige of hartvormige contour — houdt in dat er een vloeiende lijn is die loopt van de bovenste wangen naar het onderste derde deel van het gezicht. Dit in tegenstelling tot een vierkante, ronde of blokachtige gezichtsvorm.

Het verfijnen van het gezicht is een routineprocedure in Doctor Contour Clinic. We maken gebruik van een middel dat de spieren ontspant om de masseterspieren te verminderen, waardoor de breedte van de kaaklijn verkleint.

Hoe werkt een gezichtsverfijnende behandeling?

Bij deze behandeling worden twee kleine injecties toegediend in de kauwspier van het gezicht. Na enkele dagen begint deze spier te ontspannen en te krimpen, resulterend in een slankere onderkaak die een meer ovaal en minder vierkant uiterlijk krijgt, en zo bijdraagt aan de gewenste ‘V-vorm’ van het gezicht.

Bruxisme of Tandenknarsen

In sommige gevallen kan masseter hypertrofie (vergroting van de wangkauwspier) een gevolg zijn van bruxisme, oftewel tandenknarsen. Dit onbewuste malen van de tanden, meestal ‘s nachts, kan de wangkauwspieren doen opzwellen. Als dit niet wordt behandeld, kan het leiden tot TMJ (temporomandibulaire gewricht) dysfunctie en pijn in het kaakgewricht, alsook orofaciale pijn, wat duidt op pijn in de regio van de tanden, kaken en slapen.

Wat kan je verwachten van het resultaat en hoe lang duurt het?

Circa twee weken na de behandeling zal je opmerken dat je onderkaak merkbaar slanker is geworden. Dit effect blijft over het algemeen 3 tot 4 maanden behouden. Na deze periode is het raadzaam om terug te komen voor een vervolgbehandeling.

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, wordt regelmatig in verband gebracht met ervaringen van stress.

 

FAQ

Met een dunne naald worden spierontspannende injecties toegediend in bepaalde gezichtsspieren. Deze zorgen ervoor dat de signalen tussen de zenuw en spier geblokkeerd worden. Dit leidt tot een verminderde spieractiviteit waardoor rimpels en lijntjes minder zichtbaar worden, of zelfs volledig verdwijnen.

Binnen 2-8 dagen na de injectie start het vervagen van de rimpels. Na ongeveer 4 weken is het optimale effect zichtbaar. Dit effect houdt tussen de 6-8 weken aan. Vanaf 8 weken neemt het effect geleidelijk af. Na 12 weken is het effect ongeveer gehalveerd en na 4 maanden is 80% van het effect verdwenen. Veel patiënten kiezen ervoor om de behandeling elke 3-4 maanden te herhalen, maar dit varieert per persoon. Mannen, mensen die sporten en personen met een gespierder uiterlijk kunnen mogelijk grotere en vaker doses nodig hebben.

Hoewel rimpelinjecties een medische ingreep zijn die door een arts wordt uitgevoerd en enige risico’s met zich meebrengt, worden ze over het algemeen als veilig beschouwd met een laag risico op complicaties.

  • Regelmatig voorkomende blauwe plekken en zwellingen op de injectieplaats.
  • Lichte hoofdpijn na de injectie in ongeveer 10% van de gevallen, meestal niet langer dan 24 uur.
  • Het zakken van wenkbrauw of ooglid bij 2% van de patiënten, kan tot 3 weken aanhouden.
  • Soms zijn meerdere behandelingen nodig voor het beste resultaat.
  • Infecties zijn zeer zeldzaam.

De behandeling veroorzaakt minimale pijn. Er wordt een lichte prik gevoeld tijdens de injectie en een kortstondig branderig gevoel. Hoewel de behandeling zelf slechts ongeveer 5 minuten duurt, zijn er voorbereidende stappen zoals het maken van foto’s, ondertekenen van een toestemmingsformulier en ontsmetting, waardoor de totale afspraak ongeveer 30 minuten duurt.

Uw esthetisch arts Dr. Kim Detollenaere kan adviseren om de eerste dagen vaak te fronsen of andere gezichtsuitdrukkingen te maken.

  • Vermijd druk op de behandelde plek gedurende de eerste 24-48 uur.
  • Raak of masseer het behandelde gebied niet aan, zeker niet binnen 24 uur.
  • Wacht met het aanbrengen van make-up tot minstens 6-8 uur na de behandeling, of liever tot de volgende dag.

Ongeveer 2 weken na uw eerste behandeling wordt meestal een vervolgafspraak ingepland om de resultaten te beoordelen. Om de effecten te behouden, zijn regelmatige behandelingen aan te raden; dit kunt u bespreken met uw arts tijdens uw afspraak.

Scroll to Top