Verjonging die Natuurlijk Oogt, Met een Persoonlijke Toets.

Dit is het ethos van Doctor Contour Clinic, waar uw uiterlijk onze passie is. Hier begrijpen we dat een jeugdige en stralende huid ieders wens is, maar zonder de overduidelijke signalen van een recent bezoek aan een esthetische kliniek.

Bij Doctor Contour Clinic staat Dr. Kim Detollenaere aan het roer – een arts met een toegewijde benadering van esthetische geneeskunde. Dr. Detollenaere combineert haar artistiek oog, uitgebreide opleiding en rijke ervaring in fillerbehandelingen om een look te creëren die niet alleen verfrissend en natuurlijk is, maar die ook de unieke schoonheid van elke patiënt accentueert.

In Doctor Contour Clinic gaat het niet om een eenheidsformule, maar om een persoonlijk behandelplan, zorgvuldig afgestemd op de individuele behoeften en doelen van elke patiënt. Dit is de belofte van Dr. Detollenaere: uitzonderlijke, patiëntgerichte zorg die het mooiste in u naar boven brengt en u laat stralen met zelfvertrouwen.

Prijs: Behandelduur: 30 minutenEffect: 8-12 maanden

Hoe functioneren fillers?

Veel patiënten denken in eerste instantie dat alle injecteerbare producten vergelijkbaar zijn. Fillers, rimpelbehandelingen en vetoplossende injecties hebben echter verschillende werkingsmechanismen. Ze kunnen echter synergetisch worden gebruikt voor uitgebreide verbeteringen. De meeste fillers bevatten een actief bestanddeel, hyaluronzuur, een natuurlijke substantie die de huid helpt te hydrateren.

Naarmate de huid ouder wordt, verliest ze haar vermogen om vocht vast te houden. Hyaluronzuur-based fillers revitaliseren de huid door dit verloren volume te herstellen, wat resulteert in een gladdere en jonger ogende huid.

De selectie van fillers in Sarasin Kliniek stelt ons in staat om die producten te kiezen die het beste aansluiten bij de doelen van elke individuele patiënt.

We bieden fillers die speciaal zijn ontworpen voor:

 • Verfraaiing van de lippen
 • Vermindering van rimpels
 • Herstel van volumeverlies
 • Minimaliseren van donkere kringen en holten onder de ogen
 • Kinvergroting
 • Verfraaiing van de wangen
 • Verstrakking van de kaaklijn
 • We kunnen ook diverse fillers combineren voor een ‘vloeibare facelift’ die het gezicht opnieuw vormt voor een jeugdigere uitstraling.

Soorten fillers bij Doctor Contour Clinic:

 • Lipfiller
 • Neusfiller
 • Jukbeenfiller
 • Kaaklijnfiller
 • Kinfiller
 • Traangootfiller
 • Liquid Face Filler
 • Profhilo
 • Hyalase (voor correctie van ongewenste filler)

Belangrijke Opmerking:

Fillers zijn specifiek geformuleerd voor verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld, een traangootfiller is niet geschikt voor gebruik in de lippen, en vice versa. Elke zone vereist een specifieke filler, die is ontworpen voor dat specifieke gebied. Sommige fillers hebben een hogere mate van cross-linking of een groter vermogen om vocht vast te houden. De arts kiest, op basis van zijn/haar expertise en ervaring, de meest geschikte filler voor het te behandelen gebied.

Voor-en nazorg bij fillers

De zwelling na een behandeling bij de lippen, neus of traangoot kan langer aanhouden dan bij andere gebieden. Als symptomen aanhouden, of als er andere reacties optreden, is het aan te raden om contact op te nemen met Doctor Contour Clinic.

Prijslijst fillers

Lip Fillers280 per ml
Jukbeen Fillers280 per ml
Kaaklijn Fillers280 per ml
Kin Fillers280 per ml
Neuslippenplooi – Nasolabiale Plooi Fillers280 per ml
Liquid Facelift280 per ml
Neus Fillers400
Traangoot Fillers400
Hydratatie van de Lippen280 per ml
Rokerslijntjes400
Hyaluronidase (correctie foutieve filler)200
Haar fillers kleine zone (1ml)200
Haar fillers middelgrote zone (2ml)300
Haar fillers grote zone (3ml)400

FAQ over fillers

Hoe Kies Je de Juiste Filler?

 1. Vermijden van Permanente Fillers:
  Permanente fillers kunnen leiden tot complicaties, zoals verhardingen, abcessen en ontstekingen. In sommige gevallen kunnen ze niet meer worden verwijderd en daarom worden ze als risicovol beschouwd.
 2. Opteren voor Tijdelijke Hyaluronzuur Fillers:
  Hyaluronzuur is een stof die van nature in onze huid aanwezig is en bijdraagt aan de elasticiteit en hydratatie ervan. Het effect van deze tijdelijke fillers kan variëren van 6 tot 24 maanden, omdat het lichaam deze stof op natuurlijke wijze afbreekt.
 3. Kosten van de Fillerbehandeling:
  Een gemiddelde fillerbehandeling kost tussen de 280 en 400 euro voor 1 ml. Deze prijs is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de gebruikte producten, de duur van het consult en de behandeling, en je specifieke wensen.
 4. Waakzaamheid voor Permanente en Goedkope Fillers:
  Zeer lage prijzen kunnen een indicatie zijn van niet-gecertificeerde producten. Vaak zijn deze fillers afkomstig uit Azië en brengen ze ernstige risico’s met zich mee.

Wie Mag een Fillerbehandeling Uitvoeren?

Het is cruciaal dat een fillerbehandeling wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde en bekwame arts. Deze professional moet diepgaande kennis hebben van de gebruikte producten, de gezichtsanatomie, diverse injectietechnieken en de potentiële risico’s die aan de procedure verbonden zijn.

In België en Nederland is het wettelijk vastgelegd dat uitsluitend bevoegde artsen fillerbehandelingen mogen uitvoeren. Deze wettelijke bepaling is er om de patiëntveiligheid te waarborgen, aangezien er ernstige complicaties kunnen optreden wanneer de behandeling wordt uitgevoerd door iemand zonder adequate medische opleiding en kennis van de gezichtsanatomie.

Spijtig genoeg zijn er gevallen waarin schoonheidsspecialisten of andere niet-medische professionals deze behandelingen illegaal aanbieden. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor de patiënt, waaronder ernstige complicaties zoals blindheid en necrose (afsterven van weefsel). Daarom is het van essentieel belang om altijd de kwalificaties en bevoegdheden van de behandelaar te controleren voordat men besluit tot een dergelijke cosmetische procedure.

Wat Gebeurt er Tijdens een Behandeling met Fillers?

Tijdens een fillerbehandeling wordt er eerst een uitgebreid gesprek gevoerd. Hierin worden uw wensen en vragen besproken, en wordt de haalbaarheid om aan deze wensen te voldoen geëvalueerd.

De meeste fillers bevatten een lokaal verdovingsmiddel, waardoor het ongemak tijdens de injecties wordt geminimaliseerd. De injecties worden toegediend met behulp van zeer fijne naalden en flexibele microcanules.

Direct na de injecties wordt er druk op de behandelde plek uitgeoefend met gaas.

De duur van de behandelingssessie varieert, maar is over het algemeen kort en hangt af van het aantal benodigde injecties.

Na de procedure kunt u in principe meteen uw normale activiteiten hervatten.

Het is normaal om na de injecties last te hebben van roodheid, kneuzingen en zwellingen. Deze bijwerkingen zijn over het algemeen tijdelijk en verdwijnen meestal binnen 24 tot 48 uur.

Indien gewenst, kunt u cold packs gebruiken om de zwelling te verminderen. Deze zijn verkrijgbaar bij de kliniek.

Nazorg na de Injectie:

De zwelling kan na een behandeling van de lippen, neus of traangoot langer aanhouden dan bij andere behandelde gebieden. Als de symptomen niet verminderen, of als u andere reacties opmerkt, wordt aangeraden om contact op te nemen met de Doctor Contour Clinic.

De 3 essentiële C’s voor zorg na behandeling

 1. Cool
  Na uw behandeling wordt aangeraden om de behandelde plek te koelen met “Ice Packs”. Wissel deze packs elke 10 minuten af, maar plaats ze niet direct op de huid. Vermijd inspannende activiteiten voor 24 uur en voorkom blootstelling aan intense warmte, zoals een bezoek aan het solarium of de sauna.
 2. Calm
  Probeer gedurende de eerste nachten na de behandeling druk op de behandelde zones te vermijden. Indien mogelijk, slaap op uw rug. Voor pijnbestrijding kunt u paracetamol nemen, maar volg hierbij altijd het advies van uw arts.
 3. Clear
  Onthoud u 24 uur van alcohol en vermijd het gebruik van AHA, Retinols/Vitamine C therapieën of make-up op oliebasis binnen dezelfde periode.
  Gedurende een week na de behandeling dient u gezichtsbehandelingen, gezichtsreiniging, glycol- of AHA-peels, IPL- of energiebehandelingen en microdermabrasie te vermijden, tenzij uw arts anders adviseert.
  Masseer het behandelde gebied niet, tenzij dit expliciet is aangeraden door uw arts.
  Ideaal gezien brengt u geen make-up aan tot de dag na de ingreep.
  Voor patiënten die lipfiller krijgen, is het advies om minstens 24 uur na de injecties niet te roken – een perfect moment om te overwegen om helemaal te stoppen met roken.
  Vermijd ook het aanbrengen van lippenstift gedurende deze 24 uur.
  Aanvullend advies voor patiënten met neusfiller: Het wordt aangeraden om 24 uur na de injecties geen bril te dragen.
Scroll to Top