Een dubbele kin – dat hardnekkige vetlaagje onder de kin – is een veelvoorkomend probleem waar zowel mannen als vrouwen mee te maken kunnen krijgen. De oorzaken variëren van overgewicht en leeftijd tot genetische factoren. Maar verrassend genoeg kan een dubbele kin ook voorkomen bij mensen met een gezond gewicht. Herkenbaar? Moeite om dit vetlaagje te verminderen?

Wij bieden een oplossing: maak kennis met de lipolyse behandeling en neem afscheid van je dubbele kin!

Prijs: Behandelduur: 30 minutenEffect: Permanent

Wat Houdt de Lipolyse Behandeling In?

Lipolyse, ook wel vetverbranding genoemd, is een medische procedure ontworpen om gelokaliseerde vetophopingen te verminderen. Het gaat hierbij om de hardnekkige vetophopingen die resistent zijn tegen sporten en diëten. Bij een lipolyse behandeling worden er kleine injecties in het vetweefsel aangebracht, waardoor de vetcellen worden afgebroken en vervolgens op natuurlijke wijze door de lever uit het lichaam worden verwijderd.

Bij Doctor Contour Clinic gebruiken we Prostrolane Inner B voor deze behandeling. Dankzij de unieke samenstelling biedt het naast het verminderen van vetophopingen ook een verstrakkend effect op de huid. Een dubbel voordeel dus!

Stap-voor-Stap: Lipolyse Behandeling voor de Onderkin

Wat Houdt een Lipolyse Behandeling In?

  • Prostrolane Inner B, het kernproduct van een lipolyse behandeling, is een heldere gel samengesteld uit vier biometrische peptiden en hyaluronzuur.
  • Deze unieke formule is ontworpen om vetcellen op een natuurlijke manier te verminderen, de huidkwaliteit te verbeteren en de aanmaak van collageen te stimuleren, wat resulteert in verhoogde huidelasticiteit.

Een Niet-Chirurgische Oplossing voor Vetverwijdering

Als een chirurgische ingreep je afschrikt, biedt lipolyse een aantrekkelijk alternatief. Deze behandeling heeft over het algemeen minder bijwerkingen dan liposuctie, waarbij er een verhoogd risico is op infecties, ernstige zwellingen en verminderd gevoel op de behandelde plaats.

Het Traject naar Optimale Resultaten

  • Gewoonlijk is één injectie voldoende, gevolgd door een controle na één maand. Afhankelijk van het individu en de hoeveelheid vet, kan een aanvullende injectie na een maand noodzakelijk zijn.
  • Over het algemeen zijn er gemiddeld twee sessies nodig voor een significante vermindering van een zware onderkin, met een interval van acht weken tussen de sessies. Voor een matige dubbele kin kan één sessie voldoende zijn.
  • Het effect van lipolyse wordt geleidelijk zichtbaar omdat het lichaam tijd nodig heeft om het vet af te breken en te verwijderen.
  • Doorgaans worden de eerste resultaten na één maand zichtbaar, resulterend in een slankere onderkin en strakkere gezichtscontouren.

Nazorg na Lipolyse

Na de behandeling kun je in principe meteen je normale dagelijkse activiteiten hervatten. Er zijn echter een paar aanbevelingen voor de eerste 24 uur na de behandeling:

  • Vermijd sauna’s, spa’s, infraroodbehandelingen en overmatig alcoholgebruik.
  • Het wordt geadviseerd om gedurende 24 uur na de behandeling niet intensief te sporten.

Prijslijst lipolyse

Lipolyse Behandeling200/sessie

Eén injectie is typisch genoeg voor één behandeling, waarna een controle volgt na een periode van één maand. In sommige gevallen kan een aanvullende injectie na deze maand nodig zijn.

Voor een meer prominente onderkin zijn doorgaans twee behandelingen nodig, die met een tussentijd van acht weken worden uitgevoerd om het optimale effect te bereiken.

Bij een minder uitgesproken onderkin: één behandeling is meestal voldoende.
Bij een aanzienlijke onderkin: gemiddeld zijn twee behandelingen aanbevolen.

FAQ over lipolyse dubbele kin

Welke neveneffecten kunnen optreden na lipolyse?

Vaak waargenomen neveneffecten van deze procedure zijn lokale kneuzingen en zwellingen op de injectieplaats. Incidenteel kunnen er griepachtige symptomen of hoofdpijn optreden kort na de procedure, maar deze zijn relatief zeldzaam.

Wanneer wordt het effect van de lipolysebehandeling merkbaar?

Anders dan bij fillers, is bij lipolyse het initiële effect doorgaans pas een maand na de behandeling waarneembaar. Voor het optimale resultaat zijn doorgaans 2 tot 4 sessies vereist, afhankelijk van de hoeveelheid vet, met tussenpozen van 8 weken. Het lichaam heeft tijd nodig om het afgebroken vet af te voeren. Gedurende het behandelproces worden vergelijkende foto’s gemaakt om de reductie van het vet duidelijk zichtbaar te maken.

Hoe lang is het effect van lipolyse aanhoudend?

In theorie is het effect van een lipolysebehandeling permanent. Echter, bij toename van het lichaamsgewicht kunnen er opnieuw vetophopingen ontstaan.

Voor wie is lipolyse geen geschikte behandeling?

Personen die jonger zijn dan 18 jaar, zwanger zijn of borstvoeding geven, allergisch zijn voor de gebruikte componenten, een slecht gereguleerde diabetes of schildklieraandoening hebben, lijden aan een ernstige lever- of nierziekte, of een auto-immuunziekte hebben.

Wat kan men verwachten in de herstelperiode na de behandeling?

Het is normaal dat de kin in de eerste week na de behandeling wat gezwollen en rood aanziet. Na ongeveer 6 tot 10 dagen zou men volledig moeten zijn hersteld, zonder resterende zwelling, blauwe plekken en roodheid. Indien er andere reacties optreden, wordt aangeraden om contact op te nemen met de kliniek.

Scroll to Top